Gaziantep'teki Terör Saldırısına Dünyadan Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'teki Terör Saldırısına Dünyadan Tepkiler

Gürcistan, Kazakistan, İran, Romanya, Litvanya, Letonya ve Estonya Gaziantep'te yaşanan, 51 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadı.

21.08.2016 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürcistan, Kazakistan, İran, Romanya, Litvanya, Letonya ve Estonya Gaziantep'te yaşanan, 51 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadı.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıda onlarca vatandaşın hayatı kaybetmesinden dolayı derin üzüntü duyduğunu belirterek "Gürcistan terörü şiddetle kınıyor. Bugün dost Türk halkının yanındayız ve onlarla dayanışma içindeyiz. Saldırıda hayatı kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz." ifadesi kullandı.

Kazakistan

Kazakistan Dışişleri Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamada, Gaziantep'te yaşanan ve masum insanların ölümüne neden olan hain terör saldırısının şiddetle kınandığı bildirildi.

Teröristlerin bir düğünü hedef almasının yarattığı öfkenin vurgulandığı açıklamada, kardeş Türk halkına ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilendiği aktarıldı.

Açıklamada, Kazakistan'ın uluslararası toplumun terörle mücadele çabalarını desteklediğe işaret edilerek bu alanda uluslararası işbirliği ve koordinasyonun pekiştirilmesi çağrısı yapıldı.

İran

İran Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı resmi internet sitesinden yapılan açıklamayla kınadı.

Açıklamada, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi'nin, "Gaziantep'te yaşanan terör saldırısını kınıyor, Türk milleti ve devletinin acılarını paylaşıyoruz" değerlendirmesine yer verildi. Kasımi, bu insanlık dışı saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilediğini belirtti.

Romanya

Romanya Dışişleri Bakanlığı ise Twitter hesabından paylaştığı kınama mesajının ardından, saldırıya bir de yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

Saldırıda hayatının kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilenen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Gaziantep'te bir çok kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Masum insanlara yönelik böylesi saldırılar tarif edilemeyecek kadar korkunç. Terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz."

Litvanya

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı iletti. Litvanya Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Grybauskaite'nin mesajında, "Acımasız ve haksız?a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu zor anda Türk halkına güç diliyorum" ifadeleri kullandı.

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius da birçok masum insanın canını alan terör saldırısını kınayarak bunun insanlık dışı bir suç olduğunu vurguladı. Linkevicius, "Kurbanların yakınlarına ve tüm Türk halkına içten başsağlığı diliyorum. Bu acılı günde Türk milletiyle dayanışma içindeyiz. Her türlü terörizmi kınıyor, terörle mücadelede uluslararası çabaları destekliyoruz." dedi.

Letonya

Letonya Cumhurbaşkanı Rajmonds Vejonis da Twitter hesabından yayımladığı mesajda, "Gaziantep'te meydana gelen acımasız terör saldırısı nedeniyle Türkiye'ye içten başsağlığı ve tüm yaralılara acil şifalar diliyorum." görüşünü aktardı.

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, ülkesi adına Türk halkına derin başsağlığı dileklerini iletti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise "Gaziantep'te bir düğün sırasında düzenlenen bombalı saldırıyı kınıyoruz. Letonya şiddetle terörü ve sivillerin hedefe alınmasını kınamaktadır." ifadeleri yer aldı.

Estonya

Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand da meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı.

Kaljurand, Twitter hesabından yayımladığı mesajda "Gaziantep'te bir düğünde düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Kurbanların ailelerine ve dostlarına en derin taziyelerimi diliyorum." sözleriyle saldıraya tepki gösterdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'teki Terör Saldırısına Dünyadan Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement