Gaziantep'teki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'teki Terör Saldırısına Tepkiler

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Van, Elazığ ve Gaziantep'te güvenlik güçleri ile sivillere yönelik saldırıları lanetledi.

21.08.2016 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Van, Elazığ ve Gaziantep'te güvenlik güçleri ile sivillere yönelik saldırıları lanetledi.

Son zamanlarda Diyarbakır'dan başlayarak, Van, Elazığ ve Gaziantep'te devam eden saldırılarda terör örgütlerinin sivil vatandaşları hedef aldığına dikkati çeken sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hiçbir gücün Türkiye'yi Suriye'ye çeviremeyeceğini, daha da kenetlenerek kardeşlik çağrılarına devam edeceklerini vurguladı.

Memur-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olaylarını şiddetle lanetlediklerini söyledi.

Van, Gaziantep ve diğer illerdeki terör saldırılarından derin üzüntü duyduklarını ifade eden Ayşin, şu değerlendirmede bulundu:

"İlimizde polis merkezimize yapılan ve 2 polis kardeşimizle 2 sivil vatandaşımızın hayatını kaybettiği olayın üzüntüsünü yaşarken, Özalp ilçemizde gerçekleştirilen terör saldırısında da bir anne hayatını kaybetti. Dün yaptığımız teröre lanet yürüyüşünde de 'Darbe ve teröre karşı dik duracağız' sloganının yazıldığı pankartla yola çıktık. Bu terör kavramının içinde PKK, FETÖ, DAEŞ ve diğer terör unsurları da yer alıyor."

Gaziantep'te 50 vatandaşın hayatını kaybettiği menfur saldırının üzüntüsüyle güne başladıklarını kaydeden Ayşin, şöyle devam etti:

"Bundan sonra sivil toplum örgütü temsilcileri olarak bağımsız bir şekilde ama siyasi partilerimizin de desteğiyle teröre karşı en sert şekilde tepkimizi ortaya koyacağız. Önümüzdeki günlerde de kentimizde 25 ilden üyelerimizin katılacağız geniş katılımlı bir yürüyüş düzenleyeceğiz. Bu yürüyüşte terör saldırılarını lanetleyeceğiz. Teröre karşı ortak mücadele etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Terör saldırılarında halkımızın hiçbir şekilde zarar görmemesi için gece gündüz çalışma yürütüyoruz. İnşallah vatandaşlarımızın da desteğiyle bu terör olaylarını bertaraf edeceğiz."

"Hep birlikte kardeşliği haykıracağız"

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Van Şube Başkanı Kerem Baynal, bölge illerinde sivillere yönelik bir saldırı silsilesinin yaşandığını belirterek, bunun memleketin birliğine, dirliğine, beraberliğine, kardeşliğine kast eden kalleş çetelerce gerçekleştirildiğini söyledi.

Ülkenin gelişmesini, kalkınmasını, kardeşçe yaşamasını engellemek isteyen güçlerin FETÖ, PKK ve DAEŞ'i kullanarak saldırılar düzenlediğini dile getiren Baynal, "Anadolu'da halklar bin yıldan bu yana birlikte yaşamanın pratiğini bundan sonra da devam ettirecektir. Buna kimse engel olamayacak." dedi.

Baynal, dün Van'da on binlerce vatandaşın katıldığı bir yürüyüşle terörü lanetlediklerini anımsatarak, şunları aktardı:

"Bu yürüyüşe katılan insanlar bir partinin organizasyonuyla bir araya gelmedi. Her kesimden vatandaşımız yürüyüşe katılarak terör istemediklerini haykırdı. Bir kına gecesine saldırarak insanları katletmek gibi bir vahşeti ifade edecek bir kelime bulamıyoruz. Bunlar İslam'dan, insanlıktan nasibini almayan vahşilerdir. Bunlara insan demek mümkün değil. Hayatını kaybedenler arasında 30'un üzerinde çocuk var. Çocukların, kadınların, günahsız insanların öldürülmesi üzerinden bir hak arayışı olabilir mi? Bu saldırılar belki bundan sonra da devam edecek, ancak insanlar artık bunu kimlerin yaptığını biliyor. Türkiye'nin gelişmesini istemeyen ne kadar güç varsa birleşmiş, birilerini taşeron kullanarak bu saldırıları organize ediyor. Ancak 15 Temmuz sonrasında 27 gün boyunca alanları terk etmeyerek demokrasi nöbeti tutan insanlarımız, gerekirse ülkemizin birlik ve beraberliği için uzun süre huzur nöbeti tutmaya hazırdır. Ülkemizi Suriye'ye dönüştüremeyecekler. Bu saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi teröristlerden ve tüm şer güçlerinden korusun."

"İnsanların ölümü üzerinden hak arama olmaz"

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt da Gaziantep ve diğer illerdeki terör saldırılarını kınayarak, insanların ölümü üzerinden bir hak arayışının kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Bozkurt, ölümlere neden olan hiçbir saldırıyı meşru görmediklerini ifade ederek, "Silahlarla, bombalarla gerçekleştirilen vahşice yöntemlerle yapılan hak arama mücadelelerinin çağı çok gerilerde kalmıştır. Bunu yapanlar, bu saldırıları gerçekleştirenler, hiçbir amaca hizmet etmeyenlerdir. Kadın, çocuk, düğün demeden, hedef gözetmeksizin yapılan saldırıları şiddetli kınıyor, lanetliyorum. Ancak demokrasiyle bu olayların önüne geçebiliriz. Bu olayların en kısa zamanda sonlanmasını diliyorum." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'teki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement