Gaziantep'teki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'teki Terör Saldırısına Tepkiler

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, "Düğün evini yas evine çeviren alçaklar Antep gazidir, gerekirse şehit olur ama asla teslim olmaz." ifadesini kullandı.

21.08.2016 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, "Düğün evini yas evine çeviren alçaklar Antep gazidir, gerekirse şehit olur ama asla teslim olmaz." ifadesini kullandı.

Özkeçeci, yazılı açıklamasında, Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'nde, düğünde meydana gelen patlama sonucu 51 vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsattı.

"İnsanlıktan nasibini almamış her türlü değerden ve vicdani duygudan yoksun kişi veya kişiler tarafından gerçekleştirilen bu saldırıyı esefle kınadığını" belirten Özkeçeci, şunları kaydetti:

"Terörün küresel bir tehdit olduğu bu olayda bir kez daha apaçık ortaya çıkmıştır. Bu saldırı masum insanları hedef alan, alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı bir dönemde, ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır. Bir kez daha anlaşılmıştır ki terör, bütün ülkeleri tehdit eden küresel bir olaydır ve terörle mücadele de küresel ölçekte sürdürülmelidir. Amacı, hedefi ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce sahiptir."

"Bu toprakların çocukları kenetlenecek ve güçlenecektir"

Terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete sabır, metanet ve başsağlığı dileyen Özkeçeci, yaralılara da acil şifa temennisinde bulundu.

Özkeçeci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde, halkın destansı fedakarlığı sonucu FETÖ ve üst aklın başarısız olduğunu hatırlatarak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bunlar, aynı zincirin diğer halkaları olan terör örgütleriyle işbirliği içerisine girerek son günlerde doğu ve güneydoğudaki çeşitli illerimizde saldırılarla adeta darbe gecesinin intikamını almaya çalışmaktadırlar. Üst üste bu saldırıları yaparak ülkemizi bir terör çemberine sürükleme çabası içerisindeler. Türkiye'de güvenlik zafiyeti olduğunu göstermeye çalışarak ülkeye ekonomik ve siyasi anlamda darbe vurmaya çalışmaktadırlar ama bilmelidirler ki ne kadar çok saldırırlarsa bu toprakların çocukları o kadar çok kenetlenecek ve güçlenecektir. Canımız yansa da ne diz çökeceğiz ne de bu toprakları bölmelerine izin vereceğiz. Düğün evini yas evine çeviren alçaklar Antep gazidir, gerekirse şehit olur ama asla teslim olmaz. Daha da kenetlenip sağduyu ve kardeşlik içinde terörün kökünü hep birlikte kazıyacağımız gün yakındır ve bundan zerrece şüphemiz yoktur."

Özkeçeci, Gazianteplilere provakasyona gelmemeleri yönünde de uyarıda bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'teki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement