Gaziantep'teki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'teki Terör Saldırısına Tepkiler

Malatya Ortak Değerler Platformu üyeleri, Gaziantep'teki terör saldırısına tepki gösterdi.

22.08.2016 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Ortak Değerler Platformu üyeleri, Gaziantep'teki terör saldırısına tepki gösterdi.

Birlik Vakfı Malatya Şubesinde bir araya gelen platform üyeleri, 54 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadı.

Platform adına açıklamayı okuyan İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Polat, Türkiye'ye boyun eğdirmek isteyen egemen güçlerin darbe dahil tüm kötülükleri gerçekleştirmeye çalıştığını söyledi.

Gaziantep'teki terör saldırısında 54 masum vatandaşın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduklarını belirten Polat, şunları kaydetti:

"Ülkemizin demokratik yollarla seçilmiş iktidarına ve halkımıza karşı girişilen darbe teşebbüsüne karşı yıllardır dostumuz ve müttefikimiz olduklarını söyleyen demokrasi havarileri, insan hakları savunucuları nerede? Bunlar neden bir anda bütün bildiklerini unuttular ve savunur gibi göründüklerinden vazgeçtiler? Neden kendi insanlarına yönelik terör eylemlerine karşı gösterdikleri tepkiyi, bizim maruz kaldığımız terör eylemlerine karşı göstermiyorlar? Yıllardır İslam dünyasında dökülen, milyonlarca insanın kanı neden onları hiç rahatsız etmiyor? Neden tepki göstermiyorlar? Neden terör odaklarına verdikleri desteği çekmiyorlar?

Bu soruları sorarken elbette ki onlardan pişkin cevap vermelerini beklemiyoruz. Artık bu ümmetin mazlum çocukları, bu soruların cevaplarını çok iyi biliyor."

Dünyayı dizayn etmeye çalışan üst aklın Elazığ Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırıda PKK'yı, Gaziantep'teki düğünde de DAEŞ'i kullandığına dikkati çeken Polat, şer odaklarının bölgede Müslümanların nefes alabildiği tek menfez olan Türkiye'yi boğmaya çalıştığını vurguladı.

Platform olarak Gaziantep'teki olmak üzere bütün terör olaylarında hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Polat, "Türkiye, tehditlere, şantajlara ve bu tür saldırılara kesinlikle boyun eğmez ve eğmeyecektir. Denizde boğulmayan Türkiye'nin derede boğulacağını düşünenler, yine hayal kırıklığı yaşayacaklardır. Tam aksine biz, gücümüzü birleştirerek yaralarımızı saracağız, bizi biz yapan değerlerimizin etrafında birleşerek kardeşliğimizin gereği ne ise onu yapacağız. Bu anlamda hepimiz üzerine düşeni hakkıyla yerine getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'teki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement