Dolandırıcıların Cinayet Tuzağına Düşen Vatandaş, 92 Bin Lirasını Kaptırdı - Son Dakika
Güncel

Dolandırıcıların Cinayet Tuzağına Düşen Vatandaş, 92 Bin Lirasını Kaptırdı

Dolandırıcıların Cinayet Tuzağına Düşen Vatandaş, 92 Bin Lirasını Kaptırdı

Gaziantep'te, Hamet Aydın isimli vatandaş, kendisini arayıp ve polis olduklarını söyleyen kişilerin 'cinayet' tuzağına düşerek 92 bin lirasını kaptırdı.

25.03.2015 12:59  Güncelleme: 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, 44 yaşındaki 8 çocuk babası Hamet Aydın, telefonla kendisini arayan ve polis olduklarını söyleyen kişilerce 'cinayet' suçlamasıyla tuzağına düştüğü dolandırıcılara 92 bin lirasını kaptırdı.

Telefonla verilen talimatları yerine getiren Hamet Aydın, önce evdeki 80 bin lirayı ardından akrabalarından aldığı ve sattığı altınların karşılığı olan 12 bin lirayı otoyoldaki tabelanın altına bıraktı.

"TELEFONLA BENİ HİPNOTİZE ETTİLER"

Yolda kendisini durduran polislerden olayı gizleyen ve telefondaki sahte polisin her dediğini yapan Hamet Aydın, saatler sonra döndüğü evinde dolandırıldığını anladı. Dolandırıcıların telefonla kendisini hipnotize ettiğini ve her söylediklerini yaptırdığını anlatan Hamet Aydın, "Verdiğim paranın yarısı ortağıma aitti. Onlardan tek ricam aldıkları paranın yarısını bana geri versinler" dedi.

NELER OLDU?

Fırat Mahallesi'nde oturan Hamet Aydın, geçen hafta salı günü kahvede arkadaşlarıyla okey oynarken telefonu çaldı. Aydın'a açtığı telefondaki kişi kendisini komiser olarak tanıttı ve bir cinayet işlediği için arandığını söyledi. Bir anda şoke olan ve hiçbir suça karışmadığını ifade eden Aydın'a zaman zaman duyduğu telsiz sesi ile polis olduğuna inandığı kişi, "Dosyayı temizlemek ve gerçek suçluları bulmak için paraya ihtiyaç var" dedi.

HER DENİLENİ YAPTI

Dolandırıcılar kimseyle konuşmaması ve telefonu kapatmamasını istediği Hamet Aydın'a ne iş yaptığını ve ekonomik durumuna ilişkin sorular yöneltti. Nakliyatçılık yaptığını ancak ortağı ile ayrıldıkları için çalışmadığını anlatan Aydın, evde sattıkları kamyonun parası olan 80 bin liranın bulunduğunu söyledi. Cinayet suçlamasıyla tedirgin olan ve polis sandığı dolandırıcıların her dediğini yapan Hamet Aydın, başına gelenleri şöyle anlattı:

"Polis sandığım dolandırıcı ne kadar param olduğunu sorunca, ben de 2 hafta önce ortağımla sattığımız kamyonun karşılığı olan 80 bin liram olduğunu ve evde sakladığımızı söyledim. Bana eve giderek parayı almamı, eşime konuyu asla açmamamı operasyonu gizli yönettiklerini söyledi. Çok korktuğum için her denileni yaptım, eve gittim ve eşime yeni bir kamyon alacağımı söyleyerek 80 bin lirayı vermesini söyledim. Parayı aldıktan sonra dolandırıcı bana parayı Gaziantep- Şanlıurfa otoyoluna çıkmamı ve denilen noktaya getirmemi istedi. Arabam olmadığını söyleyince bulmamı istedi. Ben de arkadaşımın arabasını aldım ve yola çıktım. Bu sırada telefonumun şarjı azalınca polis sandığım kişi bana araç şarjı almamı irtibatın kopmaması gerektiğini söyledi. Araç şarjı alarak yola devam ettim ve otoyolda Şanlıurfa'ya 60 kilometre kaldığını gösteren tabelanın altına paranın bulunduğu poşeti bıraktım. Bana geri dönmemi ve telefonu kapatmamı söylediler. Dönüş yolundayken bana gerçek suçluların 5 kişi olduğunu ve 2'sini yakaladıklarını ancak paranın yetmediğini söylediler."

12 BİN LİRA DAHA GÖTÜRDÜ

Gerçek suçluların yakalandığı operasyon yürütüldüğü düşüncesiyle telefonda polis sandığı dolandırıcının paraya ihtiyaç duyulduğunu söylediğini anlatan Hamet Aydın şöyle devam etti:

"Başka param olmadığını söyledim. Onlar ise bana sık sık telefonu kapatmamam ve birkaç saat içerisinde yeniden iade edileceği için birilerinden borç bulmam gerektiğini söylediler. Gaziantep'e döndüm ve birkaç tanıdığımdan para istedim ama olumsuz yanıt aldım. Telefondaki kişi bana altın borç etmemi söyledi. Bir akrabama gittim ve acil paraya ihtiyacım olduğunu söyleyerek altınlarını aldım. Altınları aldığımı söyleyince telefondaki kişi paraya çevirmemi söyledi. Kuyumcuya gittim ve altınları 12 bin lira karşılığında sattım. Parayı aldığımı öğrenince bana yine aynı tabelanın altına bırakmam gerektiğini söyledi. Denileni yaptım ve 12 bin lirayı da tıpkı 80 bin lira gibi poşet içerisinde Şanlıurfa'ya 60 kilometre kaldığını gösteren tabelanın altına bıraktım."

GERÇEK POLİSLERE "CENAZEM VAR" DEDİ

Parayı bıraktıktan sonra da dolandırıcıların telefonu kapatmadığını ve kendisini takip ettiğini belirten Hamet Aydın, dönüş yolunda trafik polisleri tarafından durdurulduğunu belirterek, "Otoyoldan çıktıktan sonra trafik polisi durdurdu. Araç ruhsatı ile kimliğimi verdim. Ehliyetimi soran polislerden gerçeği gizleyerek cenazem olduğunu ve evde unuttuğumu söyledim. Polis bana inanmadı ve telefonla yakınlarımı arayarak ehliyet bilgilerimi sormamı istedi. Arabaya bindim ve telefondaki dolandırıcıya 'sayın komiserim beni trafik polisleri yakaladı' dedim. Telefonda bana 'boş ver' diyen dolandırıcının yönlendirmesiyle arabaya binip uzaklaştım. Mahalleye geldiğimi söyleyince dolandırıcı bana eve gidip telefondan hattı çıkartıp beklemem gerektiğini söyledi. Eve girdim ve hattımı telefondan çıkardım" diye konuştu.

"HİPNOTİZE OLMUŞTUM"

Eve döndükten sonra tedirginlik yaşayan ve saatlerce kendisine ulaşamayan eşi ile çocuklarının sorularını yanıtsız bırakan Hamet Aydın, bir süre sonra durumu ailesine anlattı. Ailesinin yönlendirmesiyle 155'i arayınca karakola gittiğini ve dolandırıldığını anlayan Hamet Aydın, "Oğlumun ısrarıyla polisi arayınca dolandırıldığımızı anladım. Beni arayanlar adeta hipnotize etmişti ve ne deseler yapıyordum. Benden üçüncü kez para isteseler gidip tefecilerden faizle bile para bulurdum. O kadar inanıp güvenmiştim. Parayı bırakın çocuğumu isteseler elinden tutup götürürdüm" dedi.

"YARISINI GERİ VERSİNLER"

Hamet Aydın, tek isteğinin tuzağına düşerek 92 bin lira kaptırdığı dolandırıcılardan paranın yarısını isteyerek, "Onlardan çok çok rica ediyorum. Onların ellerinden öpüyorum. Paraların hepsini istemiyorum. Sadece ortağıma olan borcumu getirsinler. Tek ricam aldıkları paranın yarısını geri versinler" diye konuştu.

Yaşadıklarının şokunu halen üzerinden atamayan Hamet Aydın'ın eşi Aynur Aydın ise, "Eşim kulağında telefon eve telaşla geldi. Bana susmam yönünde işaret yaparak parayı istedi. Sonra bir anda ortadan kayboldu. Telefonunu aradığımızda hep başkasıyla görüştüğü sinyalini alıyorduk. Saatler sonra geldi ve tek kelime etmedi. Bunalımda olduğunu söylüyor, parayı ne yaptığını anlatmıyordu. Oğlumun ısrarıyla polisi arayınca dolandırıldığımızı öğrendik. Telefon dolandırıcıları bizi yaktı, başkaları yanmak istemiyorsa bu tuzağa düşmesin" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dolandırıcıların Cinayet Tuzağına Düşen Vatandaş, 92 Bin Lirasını Kaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • siyarAgri: Ya arkadaslar insanlari bu hale getiren POLIS KORKUSUDUR yoksa adam niye parasini versin borc etmis didinmis bir yerlerden getirmis guturup cetelere vermis cok acidim hayatinda dogru durust bir elbise bile geymemis ama cetelere 92 binlira vermis gercekten cok acidim 21 7 Yanıtla
  • 123: AKP NASIL YÜZDE 50 ALMASIN BU ÜLKEDE. 14 4 Yanıtla
  • Fatih sari: Evde 92 binlira mi olur yav oha yani bu dolandiricilar kimi arasa evinde en az 50 bin lira cikiyor 10 1 Yanıtla
  • esra yılmaz: karın isteseydi para bin dereden su getirirdin vermemek için. elaleme 92 bin lira veriyorsun. . . söylenecek söz yok. . . 9 1 Yanıtla
  • Akapesever: Şimdi bu adam Müslüman din kardeşlerim deyip kendisine makarna veren bir dolandırıcıya oy vermez mi? 4 6 Yanıtla
  • akşehirli cCc: arkadaş nasıl halen daha inanıyonuz anlaşılır gibi değil beni iki kere aradılar birinde küfrettim birinde polise konuştuklarımızı kayıt ettirdim dayaktan gebertmek lazım bunları 9 0 Yanıtla
  • VATAN: HAYDAN GELEN HUYA GİDER. BAZEN BUNU DA DÜŞÜNMEK VE SORGULAMAK LAZIM. 5 4 Yanıtla
  • siyarAgri: cok acidim allah yardimciniz olsun kanun yok polis yok devlet yok akili halk yok bilincsiz bilgisiz gariban zavalilar polis korsu insanlari bu hale getirmis yaziki yazik 5 4 Yanıtla
  • heva: Adamı tanıyorum kuruş parası yoktu nerde çıktı 92 iki bin 9 0 Yanıtla
  • heval: Adamı tanıyorum kahvede oyun oynarken çay parasını veremiyor 92 iki bini nerden getirmiş yalan 7 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği, ByLock kullandığı ve hapis cezası ile arandığı bilgisini paylaştı.

  • Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi
    09:06 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda bir adreste tam 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin maddesi üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi
    09:05 Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi

    Gaziantep'te polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 4 ikamete ve 2 işyerine yapılan baskınlarda 6 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı
    09:03 Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızlık olaylarının önlenmesi ve faili meçhul olayların aydınlatılmasına yönelik çalışma yaparken, Nizip ilçesinde bir inşaat sahasından elektrik kablosu çalan A.G. isimli şüpheli suçüstü yakalandı. Şüpheli hakkında yasal işlem başlatılırken, çalınan malzemeler ise sahibine teslim edildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı. Doların alış fiyatı 32,3730 lira, satış fiyatı ise 32,3750 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 34,9780 lira, satış fiyatı ise 34,9800 lira olarak belirlendi. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3170 lira, avronun satış fiyatı ise 34,9140 lira idi.

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti
    08:50 Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti

    Mersin polisi, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Haksız kazanç elde eden şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler de operasyon kapsamında ele geçirilmişti.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
    08:44 İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Bornova ilçesindeki bir evde yapılan aramada 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor
    08:39 Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan 'İstatistiklerle Yaşlılar 2023' çalışmasına göre, Sivas'ta yaşlı nüfus oranı artış gösterdi. Sivas'ta yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı yüzde 13,8'den yüzde 14,1'e yükseldi. Türkiye genelinde ise yaşlı nüfusun oranı yüzde 10,2 olarak belirlendi.


Advertisement