Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, sahipleri tarafından alınmayan 17 tır dolusu aracın hurdaya ayrılarak Makina Kimya Endüstrisi'ne (MKE) gönderdi.

05.06.2012 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, sahipleri tarafından alınmayan 17 tır dolusu aracın hurdaya ayrılarak Makina Kimya Endüstrisi'ne (MKE) gönderdi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerince eksiklikleri nedeniyle trafikten men edilerek otoparklara çekilen ve 6 ay içerisinde sahipleri tarafından teslim alınmayan motorlu araçların hurdaya ayrıldığı ifade edildi.

Açıklamada, farklı marka, model ve cinsteki 171 adet otomobil, kamyon, kamyonet ve minibüs ile 831 adet motorlu bisiklet ve motosikletin, Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince tescil kayıtlarının kapatılarak, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Hurda İşletmeleri Müdürlüğüne gönderildiği kaydedildi.

-GASKİ, "Su kayıp ve kaçak önleme çalışmalarını" sürdürüyor,

çalışmalar kapsamında bazı semtlerde su kesintisi yapılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü, su kayıp ve kaçak önleme çalışmalarına 2012 yılı içerisinde de devam ettiği ve çalışmalar kapasımında bazı semtlerde su kesintisi yapılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 2010 yılında Hacıbaba İçme Suyu Tesislerinde başlayan yenileme çalışmaları 2011-2012 yıllarını kapsayan ikinci etap yenileme imalatları ile 08 Haziran 2012 tarihine kadar Şehitkamil bölgesinin bir kısmında çalışmalarını sürdürüyor.

GASKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İlimizde kayıp ve kaçaklardan kaynaklanan su kayıplarını önlemek için gerçekleştirdiğimiz projelere Ö.G.B (Ön Gerilimli Betonarme)'nın yenilenmesi ile devam ediyoruz. Uzun yıllardır kente içme suyu ulaştıran bu hatlarda meydana gelen hasarlar hatların yenilenmesini kaçınılmaz hale getirmiştir. 2012 yılını kapsayan "Kayıp ve Kaçakların" önlenmesi ve Ö.G.B borularının yenileme çalışmamıza Şehitkamil, Karşıyaka mevkii, Dülükbaba Mahallesi'nde Eski Dülük Caddesi kesişiminden başlanarak Ceydeli Sokak güzergahı üzerinde devam edilecek" ifadesine yer verildi.

Yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda gerçekleşecek içme suyu boru değişim çalışmaları dolayısıyla zorunlu olarak su kesintisi yapılacağını belirten GASKİ yetkilileri, Selimiye, Mevlana, Kocatepe, Karacaoğlan, Yunus Emre, Aydıntepe, 8 Şubat, Özgürlük ve Pir Sultan mahallelerinin üst kotlarına gündüz saatlerinde, Karşıyaka, Göztepe, Dülükbaba, Münifpaşa, Boyno, Hürriyet, Nurtepe ve Yeşilova mahallelerinin üst katlarına ise gece saatlerinde, 08.06.2012 Cuma gününe kadar su verilemeyeceğini belirttiler.

Muhabir: Hasan Özkal

Yayıncı: Mehmet Öztaş - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement