Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Gazeteci-yazar Mehmet Gündem, Sunguroğlu Lisesi Mezunlar Derneği (SUNDER) üyeleriyle bir araya geldi.

17.12.2012 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci-yazar Mehmet Gündem, Sunguroğlu Lisesi Mezunlar Derneği (SUNDER) üyeleriyle bir araya geldi.

SUNDER'den yapılan yazılı açıklamaya göre, aralık ayı konuğu olarak Gaziantep'e gelen Mehmet Gündem, söyleşide son kitabı "Lüzumsuz Adam"ı anlattı. Gündem, söyleşide kitabında konu edindiği İshak Alaton'un yaşamından kesitler sundu. Alaton'un askerlik döneminde dahi yenilenmeye devam ettiğini ifade eden Gündem, şunları kaydetti:

"Alaton, başarısızlık söz konusu olduğunda mazeret üretmiyor, 'yapamadım' diyor. Mutlaka başarmaya odaklanmıyor. Yapamadığı bir şeyi yıpranmadan bırakıp o enerjisini başka bir işe aktarıyor. Askerlik sürecinde yeni bir lisan öğreniyor. Bu, dikkat edilmesi gereken önemli bir özellik. Çünkü günümüzde bir çok iş adamı, ben de dahil olmak üzere askerde geçen günleri bir kayıp olarak görürüz. Alaton kişisel gelişimini askerde de sürdürüyor. Evine bilgisayar ve diğer iş alanlarında kullanılabilen teknik cihazlar almıyor, bu yüzden her gün yeni bir heyecan ve merakla sabah saat 7.30'da şirketine gidiyor. Başarı kelimesini sevmiyor. Sıradan buluyor ama, başarısızlıklarını konuşuyor ve anlatıyor. Bunun eğitici olduğunu söylüyor."

SUNDER Kültür Lokali Horizon Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşiye dernek yöneticileri ve üyeleri katıldı.

-Şartırhöyük beldesine park

Nurdağı Belediye Başkanı Orhan Yılmaz, Şatırhöyük beldesindeki 5 dönümlük alana park yaptıklarını söyledi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı 3 bin 500 nüfuslu Şatırhöyük beldesinde yaşanan sosyal alan sıkıntısının giderilmesine destek olduklarını belirtti. Beldede park sıkıntısı olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Küçük ve şirin bir beldemiz olan Şatırhöyük özellikle yaz aylarında yurt dışında yaşayan gurbetçi ailelerimizin yaşadığı bir yerleşim yeri. Orada bir park sıkıntısı olduğunu tespit ettik. Biz de belediye olarak belde sakinlerinin ve gurbetçi ailelerin dinlenebileceği ve sosyal ihtiyaçlarını giderebileceği 5 bin metrekarelik alanda, peyzaj ağırlıklı, içinde sosyal alanlar bulunan bir park yaptık. Beldemize hayırlı olsun."

Muhabir: Adem Yılmaz - İzzet Mazı

Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement