Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'ten Kısa Kısa

"Antep Savunması ve Kurtuluş" kültür sanat atölyeleri sona erdi.

28.12.2013 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in kurtuluş günü etkinlikleri, "Antep Savunması ve Kurtuluş" kültür sanat atölyeleri sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 25 sanatçının katılımıyla Bey Mahallesi ve Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkilikte resim, şiir, ebru, keçe, mozaik, altın tel ve tokat yazma baskı yapıldı.

25 sanatçının hazırladığı eserler, 5 gün boyunca sanatseverlerle buluştu.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, Gazianteplilerin sergiye yoğun ilgi göstermesinin mutluluk verici olduğunu belirtti.

Uludere'deki olayın 2. yılı

Gaziantep'te bulunan sivil toplum örgütleri, Uludere'de 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ikinci yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş yaptı.

Behçet Eşkili, Emek ve Meslek Örgütleri adına yaptığı açıklamada, Uludere'de ölen 34 kişiyi unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirtti.

Yaşananların bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Eşkili, şunları kaydetti:

"Bu insanlık suçu faili meçhul kalamaz. 2 yıl, olayın ardındaki tüm sorumluların ortaya çıkarılması için uzun bir zaman, ikinci bir insanlık suçudur. AK Parti, derhal görevini yerine getirmelidir. Bizler, daha eşit, özgür ve demokratik bir ülkede, bir arada yaşam umudunu koruyan ve bu uğurda mücadele eden emek ve meslek örgütleri olarak sorumlu ve faillerinin yargı önüne çıkarılması için üzerine düşen görevi yapmaya davet ediyoruz." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement