Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Aktif Yaşam Merkezi, 60 yaş üzeri yaşlıların umudu oldu.

28.11.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Aktif Yaşam Merkezi, 60 yaş üzeri yaşlıların umudu oldu.

Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, yazılı açıklamasında, projeyle yaşlıların hayatının kolaylaştırıldığını ve kısa sürede merkeze kaydolan üye sayısının 115'e, evde hizmet alan üye sayısının ise 172 olduğunu belirtti.

Kimsesiz, yaşlı ve bakıma muhtaç bireylerin evde yaşamlarını desteklemek amacıyla oluşturulan ekiple başvuru yapan yaşlıların evine gidildiğini anlatan Çelebi, "Kriterleri uyanlara ev temizliği, kişisel bakım, tadilat, onarım, sosyo-psikolojik destek hizmetleri veriyoruz. Saç-sakal tıraşından bulaşık ve çamaşır yıkamaya kadar ekiplerimiz tüm ihtiyaçlarını gideriyor. Sağlık sorunları varsa tedavileri yapılıyor. Evinin tamir ihtiyacı olana tamirat yapılıyor. Tüm hizmetlerimizi ücretsiz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Merkeze başvuruda bulunup üye olan yaşlıların günübirlik de misafir edilebildiğini aktaran Çelebi, bu hizmetin ise özellikle yakınları il dışına çıkmak isteyen yaşlıların işine yaradığını kaydetti.

Şehitkamil'de dikiş-nakış kursu

Şehitkamil Belediyesince Hanımlar Lokali'nde başlatılan meslek edindirme kursları kapsamında gerçekleştirilen dikiş-nakış kursları sürüyor.

Kurs eğitmeni Eser Özekin, yazılı açıklamasında, ev hanımlarının yaşamlarını kolaylaştırdıklarını belirtti.

Bu yüzden mümkün olduğu kadar fazla kursiyere ulaşmak istediklerini aktaran Özekin, "Öğrencilerimiz, burada öğrendiklerini kendileri ve sevdikleri için kullanabiliyor. Aynı zamanda dışarıdan siparişle de çalışabiliyorlar. Yani hem hediyelik eşya yapabiliyorlar hem de aile bütçesine katkı sağlayabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Kursun bir anlamda katılımcılara terapi gibi geldiğine işaret eden Özekin, kursiyerlerin de memnuniyetle eğitimlere katıldığını kaydetti.

Araban'da belediye hizmetleri

Araban Belediyesi tarafından yeni çöp toplama el arabaları alındı.

Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, ilçede çöp toplama çalışmalarının daha etkin şekilde devam etmesi amacıyla eskiyen arabaların yenileriyle değiştirildiğini belirtti.

Daha yaşanabilir bir Araban hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Belediyemiz bünyesinde temizlik hizmeti veren personelimiz, ilçe merkezindeki tüm cadde ve sokaklarda çöp toplama hizmetini yanmaz ve kırılmaz yeni el arabarıyla yapacak. Bu arabalar hem daha kullanışlı hem de daha modern. Yeni arabalarla çalışmalar daha hijyenik ve daha sağlıklı şekilde yapılacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement