Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Almanya'da 16-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen "Domotex Hannover 2016 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'nda stant açtı.

20.01.2016 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Almanya'da 16-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen "Domotex Hannover 2016 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'nda stant açtı.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) tebliği kapsamında yürütülen "Gaziantep Dünya Hali Ticaret Merkezi Projesi" kapsamında, Domotex Hannover 2016 Fuarı'nda stant açtı.

60 ülkeden toplam bin 441 katılımcı firma ürünlerini sergiledi.

Türkiye'nin 141 firmayla katılım sağladığı fuarda Gaziantep'ten 55 firma yer aldı.

Stantta, projede yer alan 42 firmanın tanıtımı yapılarak ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Stantta ayrıca, Gaziantep sanayisi ve ticari yapısı hakkında ziyaretçilere bilgi verilerek, tanıtım yapıldı.

GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Gaziantepli halıcıların faydalı iş görüşmelerinde bulunduğunu kaydetti.

Topçuoğlu, Fuarda AR-GE, İnovasyon, üretim teknolojileri ve markalaşma anlamında dünya genelindeki üreticilerin geldiği noktanın görülmesi yanında Gaziantepli üreticilerin ürünlerinin uluslararası pazarlarda alıcı bulması açısından bu tür çalışmaların önemli olduğunu vurguladı.

- Sülüklü Göl onarıldı

Şehitkamil ilçesine bağlı Sülüklü Mahallesi'nde bulunan ve içerisinde bulundurduğu yüz binlerce sülük ile hastalara şifa kaynağı olan Sülüklü Göl'ün bakım ve onarımı Şehitkamil Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

Şehitkamil Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşların daha temiz bir ortamda ve kullanılabilir bir şekilde göle girmelerini sağlamak amacıyla çalışma yürütülen göl kenarına otopark alanı yapıldı.

Vatandaşların göle rahatlıkla girebilmeleri için gölün içerisine merdiven yapılarak, göl içerisindeki yabancı maddeler temizlendi. Gölün etrafı tel örgüyle kapatıldı.

Şehitkamil Belediyespor Kulübü Küçük Erkekler Basketbol Takımı bölge şampiyonu oldu

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Küçük Erkekler Basketbol Takımı Okul Sporları Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Yıldız Erkeler Kategorisi Bölge Şampiyonasını zirvede tamamlayarak, Türkiye Yarı Finallerine katılmaya hak kazandı.

Kulüpler arası liglerde finale doğru yürüyen yeşil siyahlı basketbolcular, Spor Genel Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen Anadolu Yıldızları Ligi'nde bölge şampiyonasında ve okul sporları faaliyetleri Türkiye Yarı Finallerinde Gaziantep'i temsil edecekler.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement