Gaziantep'ten Yerli Otomobile Destek - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'ten Yerli Otomobile Destek

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Adil Konukoğlu, yerli otomobilin Gaziantep'te üretilmesini önererek, "Bunun için gerekli altyapımız var. Yatırımcılara her türlü yardım ve kolaylığı sağlarız" dedi.

27.10.2015 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Adil Konukoğlu, yerli otomobilin Gaziantep'te üretilmesini önererek, "Bunun için gerekli altyapımız var. Yatırımcılara her türlü yardım ve kolaylığı sağlarız" dedi.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin kendi markasıyla otomobil üretmesinin çok önemli bir adım olduğunu belirtti.

Türkiye'nin yerli otomobil üretiminin son derece doğru bir karar olduğunu kaydeden Konukoğlu, "Yapanları kutluyorum. Bu milli bir projedir. Herkes bu konuda elinden geldiğince destek olmalı. Şahsen satışa çıkarılacak ilk araçlardan almaya talibim, gururla binerim" ifadelerini kullandı.

Ayrıca GSO'nun tüm üyelerini ve şirketleri, yerli otomobil almaları yönünde teşvik edeceklerini aktaran Konukoğlu, Sanko Holding'in de faaliyet gösterdiği alanlardan birisinin tarım ve iş makineleri olduğunu hatırlattı. Sakarya'da bulunan Başak Traktör fabrikasında yüzde 100 yerli traktör, Sanko Makina'nın Gaziantep'teki fabrikasında ise iş makineleri ürettiklerini ifade eden Konukoğlu, Türkiye'de yerli otomobil üretecek birikim ve altyapı bulunduğunu vurguladı.

"Devrim" otomobilinin hikayesinin yarım kaldığını belirten Konukoğlu, "İnşallah bu sefer seri üretime geçirerek, yerli otomobil hayalimizi gerçeğe dönüştürür, gücümüze güç katarız" değerlendirmesinde bulundu.

"Yerli otomobil Gaziantep'te üretilsin"

Gaziantep'in, Türkiye'nin altıncı büyük ekonomisine sahip olduğu ve ihracatta da altıncı sırada yer aldığına işaret eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Şehrimizin dört bir tarafı sanayi bölgeleriyle çevrili. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi konumuna geldi. Kentimizde; kimyevi maddeler ve mamullerinden demir çeliğe, metal-makineden plastik ürünlerine, kimyadan halı ve tekstile kadar birçok sektörde yüzlerce çeşit ürün üretilerek, ihracatını yapılıyor. Yerli otomobilin de Gaziantep'te üretilmesini istiyoruz. Bunun için gerekli altyapımız var. Otomotiv yatırımcılarını şehrimize bekliyoruz. Her türlü yardım ve kolaylığı sağlamaya hazırız."

GSO olarak, bölgede yatırım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarının devam ettiğini aktaran Konukoğlu, Gaziantep ve Kilis arasındaki Polateli- Şahinbey OSB'nin ve bununla bağlantılı Hassa- Dörtyol Tünel Projesi'nin tamamlandığında yatırımcılara ve ihracatçılara büyük fırsatlar sunulacağını vurguladı.

"Gurur duyacağımız o kadar işler var ki..."

Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin özellikle 2001'den bu yana hızlı bir gelişme gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye olarak son yıllarda yaptığımız, gurur duyacağımız o kadar işler var ki… Otobanlar, hızlı trenler, yeni havalimanları, Asya ve Avrupa'yı yer altından birleştiren Marmaray, Avrasya Tüneli, 3'üncü Köprü, karada, havada, denizde yerli malı savunma… Bunlar siyaset değil, ülkenin gelişmesi için yapılmış çalışmalardır. Türkiye'nin gurur duyacağı dev projelerdir."

Konukoğlu, 1 Kasım seçiminden sonra da dileklerinin istikrarın devam etmesi, bir partinin tek başına iktidara gelmesi olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'ten Yerli Otomobile Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement