Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener, Darbeye Destek Verdiği İddialarına Sert Tepki... - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener, Darbeye Destek Verdiği İddialarına Sert Tepki...

Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener, Darbeye Destek Verdiği İddialarına Sert Tepki...

Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener attığı Twitt nedeniyle kendisine yapılan darbe destekçisi iddialarına sert tepki gösterdi.

18.07.2016 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener attığı Twitt nedeniyle kendisine yapılan darbe destekçisi iddialarına sert tepki gösterdi.

15 Temmuz akşamı kişisel twitter hesabından yaptığı 'Haydi inşallah' paylaşımı nedeniyle darbeye destek verdiği öne sürülen Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener, "Bu iddiaları ret ederek, ticari olarak satılığa çıkardığım gayrimenkullerin emlakçım tarafından bana satıldığı bilgisinden sonra, 'Haydi inşallah' paylaşımında bulundum. Bunun darbeyle hiçbir alakası yoktur" dedi.

Paylaşımının kamuoyunda çarpıtıldı belirten Yener, "Alçak darbe kalkışmasına ve cuntaya destek veriyormuş gibi bir algı içine sokularak kamuoyu önünde darbe yanlısı gibi gösterilmek istenmem mesnetsiz ve soyut bir iddia olmakla birlikte seviyesiz bir algı yönetimidir. Bunun bir gazeteci tarafından yapılması, sosyal medyadaki mesajımın çarpıtılması ve farklı anlam yüklenerek, ihbarcılığa soyunulmasının akıl, sağduyu, insani değerler ve vicdanla açıklanabilir tarafı yoktur. Hayatımın hiçbir döneminde postal siyasetini ve cuntayı tasvip etmedim. 27 Mayıs ihtilali, 71 muhtırası, 80 darbesi ve 28 Şubat süreci dünyanın en kadim devlet geleneğine sahip olan büyük Türkiye'yi sürekli karanlığa götürmüştür. Köklü bir devlet geleneği olan ülkemizde sadece demokrasinin sonucu ve milletin hür iradesi ile belirlediği parlamento vardır. Paralel yapı denilen illegal örgütlenme ve pervasız çete devletimizin asla alternatifi olamaz" şeklinde konuştu.

Paylaşımın Ticari hayatıyla ilgili olduğunu belirten Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener, "15 Temmuz 2016 günü ticari hayatındaki yeni bir başlangıca atfen sosyal medyada paylaştığı, "haydi İnşallah" içerikli paylaşımının, bir gazeteci tarafından, "darbeye ve cuntaya" destek veriyormuş gibi bir algı içine sokularak, kamuoyu önünde "darbe yanlısı" gibi gösterilmesini; en hafif deyimi ile vicdansızlık, hadsizlik, bilgisizlik ve sığlık olarak nitelendirdi" sözcüklerini kullandı.

"Yeni ticari hedeflerim için bir iyilik temennisi yaptım"

Uzun zamandır iş yaşamında değişikliğe gitmek için bazı hazırlıklar yaptığını ifade eden GTO Meclis Başkanı Yener, "Bazı gayrı menkullerimi satarak ticari yaşamıma farklı bir yön çizme sürecindeydim. Bu konuyla ilgilenen emlakçım, söz konusu taşınmazlarımı sattığını bildirince, yeni hedeflerime yönelik olarak twitter hesabımdan 'haydi İnşallah' şeklinde Türk gelenek ve göreneklerine uygun olarak hayırlı bir başlangıcı belirtmek amacıyla bir paylaşımda bulundum. Sosyal medyada bu paylaşımı yaptığımda Midilli Adası'nda idim ve dolayısı ile ülke gündeminden haberim yoktu. "Haydi İnşallah" gibi insani, motive edici, masumane mesajım sıradan bir ihbarcı mantığı ile çarpıtıldı. Dolayısı ile iyi niyetime farklı bir anlam monte edilerek, hükumet yetkililerine demokrasi düşmanıymışım gibi gösterilmek istenmem insana, insanı var eden hasletlere, bireysel ve toplumsal ahlaka yakışmamaktadır. bu manipülasyon ve çarpıtma ile söz konusu kirli bilgiyi yayarken uyulması gereken 'gerçeklik, güncellik, zamanlılık' gibi en basit gazetecilik meslek ilkelerini yerle bir etmiştir. Özel paylaşımımı yanlış anlaşılmalara neden vermemek ve demokrasiye olan bağlılığımın bir göstergesi olarak hemen geri çektiğimi ve seçimle belirlenen parlamenter sisteme olan saygımın bu seviyesizlikle tartışma konusu edilemeyeceğinin kamuoyu tarafından bilinmesin isterim" ifadelerine yer verdi.

"Postal siyaseti, cunta ve darbeciler ülkemiz demokrasisinde yara açtılar"

Hayatının hiçbir döneminde postal siyasetini ve cuntayı tasvip etmediğini, 27 Mayıs ve 71 muhtırası, 80 ihtilali ve 28 Şubat sürecinin dünyanın en köklü devlet geleneğine sahip olan büyük Türkiye'yi sürekli karanlığa götürdüğünü hatırlatan Yener, "Ordu içindeki bir grup çetenin devlet yönetimi ve millet iradesine ipotek koymak için gerçekleştirmek istediği son girişimi en sert şekilde kınıyorum. Önünde büyük hedefler olan bu kadim ülkenin kendisine askerim diyen üç beş terörist tarafından postal cumhuriyeti haline getirilmek istenmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Köklü bir devlet geleneğine sahip olan ülkemizde sadece demokrasinin bir sonucu ve milletin hür iradesi ile belirlediği parlamento vardır. Paralel yapı denilen illegal örgütlenme devletimizin asla alternatifi olamaz. Bir yüzü batıya, bir yüzü doğuya, bir yüzü Ortadoğu'ya dönük olan dünyanın en medeni ülkesinin 21. yüzyılda darbelerle gündeme getirilmesi vatan hainliğidir, alçaklıktır" şeklinde konuştu.

"Bilgi kirliliği ile paralelciler taklit edilerek aynı zihniyet ortaya kondu"

Hayatının hiçbir döneminde devletin ve milletin bekasına, toplumsal değer yargılarına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile işlemesi gerektiğine, sandığa, halk iradesine, çoğulculuğa, katılımcılığa, Gaziantep sevdasına ve ülkenin gelecek aydınlık günlerine olan inancı kaybetmediğini kaydeden Yener, "Bununla birlikte gerek GTO'daki seçimle demokratik bir şekilde geldiğim meclis başkanlığı, gerek başkanı ve üyesi olduğum sivil toplum örgütlerindeki çalışmalarımla ülkenin sivil yaşamına olan inancımı ve toplum iradesine saygımı Gaziantepli hemşehrilerimin çok iyi bildiğine inanıyorum. Bilgi kirliliği ve paralelcilerin yaptığı gibi basit bir taklitçikle ortaya konulan algı operasyonuyla şahsımı kamuoyunda ve hükumet nezdinde küçük düşürmek isteyen bu hayal ürünü anlayışa adalet önünde hesap soracağımın bilinmesini istiyorum. Tarihin köklü ülkelerinden olan Türkiye'mizi, sevdamız olan Gaziantep'imizi ve yoluna emin adımlarla devam eden demokrasimizi yürekten selamlıyorum" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener, Darbeye Destek Verdiği İddialarına Sert Tepki... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement