Gaziantep Turizmdeki "Elini Güçlendiriyor" - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Turizmdeki "Elini Güçlendiriyor"

Gaziantep Turizmdeki "Elini Güçlendiriyor"

Fırat Nehri'nin çevresinde yer alan tarihi yerleşke ve köyleri turizme kazandırmak için çalışma başlatılacak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "Projenin hayata geçmesiyle Gaziantep'in yanı sıra Şanlıurfa ve Adıyaman da turizm hamlesi gerçekleştirecek"

06.09.2014 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Aşağı Fırat Havzası" olarak adlandırılan Fırat Nehri'nin çevresindeki bölgede yer alan tarihi yerleşke ve köyleri turizme kazandırmak için çalışma başlatılacak.

Rumkale ile Zeugma harabelerinde incelemede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, turizmde önemli potansiyele sahip Gaziantep'in yapılan çalışmalarla turizm pastasından daha fazla pay alabileceğini belirtti.

Bu anlamda Aşağı Fırat Havzası'nın önemli bir koz olduğunu ifade eden Şahin, yıllardır değerlendirilemeyen bölgedeki tarihi köy ve beldelerin turizme kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Zeugma, Rumkale, Kamışlı, Gümüşgün, Aşağı Çardak ve Eren köylerini kapsayan Aşağı Fırat Havzası'ndan turizmde önemli beklentilerinin olduğunu aktaran Şahin, bunu karşılamak için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Bölgenin turizme kazandırılması için konunun uzmanlarıyla görüşüp projeyi biran önce hayata geçireceklerine dile getiren Şahin, "Projenin hayata geçmesiyle Gaziantep'in yanı sıra Şanlıurfa ve Adıyaman da turizm hamlesi gerçekleştirecek" dedi.

Bölgedeki vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinleyen Şahin'e, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Yavuzeli Belediye Başkanı Kemal Sakaroğlu ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu da eşlik etti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep Turizmdeki 'Elini Güçlendiriyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement