Gaziantep Üniversitesi'nde Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Üniversitesi'nde Nevruz Kutlaması

Gaziantep Valiliği İl Kültür Müdürlüğü ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğiyle, üniversite kampüsünde Nevruz etkinliği düzenlendi.

21.03.2014 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Valiliği İl Kültür Müdürlüğü ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğiyle, üniversite kampüsünde Nevruz etkinliği düzenlendi.

Üniversitede düzenlenen kutlamaya Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Kutlamalar öncesi Türk Halk Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gültekin, Nevruz'u anlattığı panel gerçekleştirdi. Nevruzun Türk bayramı olduğunu söyleyen Gültekin, "Maalesef unutuyoruz, eski bayramlarımızı, geleneklerimizi unutuyoruz. Nevruz, aslında eski Türk toplumlarınca yıl başı olarak kabul edilmektedir. Bir uyanış, yeniden canlanış Nevruz kutlamalarıyla anlatılır. Nevruz, birlik beraberliktir. Şu anda bir çok Türk toplumunda Nevruz, bayram havasında kutlanmaktadır. Bizlerde unuttuğumuz bu günü bayram havasında kutlamalıyız" diye konuştu.

Panelin ardından Atatürk Kültür Merkezi önünde oluşturulan alanda Nevruz kutlamaları yapıldı. Kutlamalar öncesinde konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen Nevruz'un, Türk kültürünün önemli bir parçası olduğunu söyleyerek, "Nevruz, geceyle gündüzün eşit olduğu, günlerin uzayıp sıcaklıkların artmaya başladığı 21 Mart'a rastlamaktadır. Bugünlerde doğa canlanmaya başladığından Nevruz günleri baharın da başladığı günlerdir. Biz Nevruz'u bütün renkleri ve dokularıyla dünyanın en güzel coğrafyası olan cennet Anadolu'muzda insanı sevmenin bayramıdır" dedi.

Nevruz'un uyanışın, yeniden bir başlangıcın simgesi olduğunu söyleyen Rektörü Yavuz Coşkun, "Bu bayramda elbette bizde içimizi, duygularımızı tazelemeliyiz. Nevruzu; kardeşlik, sevgi, barış ve birbirimize olan samimi hislerimizi tekrar tazeleyeceğimiz bir günün müjdesi olarak görmeliyiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Nevruz ateşi yakılarak, içinde bulgur, mercimek ve pirin bulunan bereket tepsisi ateşe atılarak demir dövüldü. Yanan ateşin üzerinden atlayan Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Rektör Yavuz Coşkun ve Kaymakam Uğur Turan, folklor ekiplerinin yöresel oyunlarına eşlik ettiler. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Üniversitesi'nde Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement