Gaziantep Üniversitesi Necip Fazıl Kısakürek'i Anacak - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Üniversitesi Necip Fazıl Kısakürek'i Anacak

Gaziantep Üniversitesi Necip Fazıl Kısakürek\'i Anacak

Türk edebiyatının Sultanü’ş Şuara (Şairler Sultanı) unvanlı şairi Necip Fazıl Kısakürek, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından düzenlenecek "Doruklarda, ötelerde, ufuklarda ışıldayan bir şahsiyet Necip Fazıl" etkinliğiyle anılacak.

23.05.2016 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk edebiyatının Sultanü'ş Şuara (Şairler Sultanı) unvanlı şairi Necip Fazıl Kısakürek, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından düzenlenecek "Doruklarda, ötelerde, ufuklarda ışıldayan bir şahsiyet Necip Fazıl" etkinliğiyle anılacak.

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek anma etkinliğinde Türk edebiyat ve siyasetinin önde gelen eski bakan, ve milletvekilleriyle, şair, yazar ve gazeteciler Necip Fazıl Kısakürek'i anlatıp, eserlerinden örnekler sunacak.

Etkinliğin 25 Mayıs Çarşamba günü başlayacak etkinliğe, eski bakanlar Beşir Atalay ve Atilla Koç'un yanı sıra Arif Ay, Nurullah Genç, Mustafa Kanlıoğlu, Yaşar Karayel, Avni Özgüller, Mehmet Alacacı, Necip Evlice, Sami Güçlü ve Şükrü Karatepe katılacak. Akşam ise adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.

Etkinliğin ikinci gününde ise, Mustafa Yazgan, Alaattin Karaca, Mehmet Çetin, Hasan Seyithanoğlu, Yüksel Yalçınkaya, Mehmet Çiftçigüzeli, Ahmet Fidan, Hüsnü Kılıç ve Necmettin Turinay dinleyicileriyle buluşacak. Katılımcı ve dinleyiciler ikinci günün akşamında ise 'Hasat Vakti' konulu Sufi dinletisiyle keyifli anlar yaşayacak.

Necip Fazıl Kısakürek'i anma etkinliğinin üçüncü gününde ise, Ahmet Arı, Ahmet Bilgin, Mehmet Durlu, Cengiz Özdemir, Süleyman Bayraktar, Halil İbrahim Çelik, Nuri Şahin ve Erman Tuncer'i konuk edecek. Etkinlik akşam 'Reis Bey' adlı film gösterimi ile sona erecek.

EN KAPSAMLI ETKİNLİK

"Doruklarda, Ötelerde, Işıldayan Bir Şahsiyet Necip Fazıl" konulu anma etkinliğinin, Üstad için bugüne kadar Gaziantep'te düzenlenen en geniş kapsamlı etkinliklerden birisi olacağını belirten Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Şiir kalbe, beyne giden en kısa yoldur. Şiir deyince de akla gelen ilk isimlerden birisi kuşkusuz Üstad Necip Fazıl'dır. Necip Fazıl Kısakürek dediğiniz zaman, Türkiye'nin yirminci yüzyılına damgasını vurmuş bir isimden söz ediyoruz. 70'li yıllarda kendisini yakinen tanıdığımız, birlikte yanında bulunduğumuz, kimi zaman konferanslarında, kimi zaman matbaada birçok işin mutfağında rol aldığımız çok değerli bir fikir insanı olan Üstad'ı bu vesileyle geniş katılımlı bir şekilde anmanın hazzını yaşayacağız" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep Üniversitesi Necip Fazıl Kısakürek'i Anacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement