Gaziantep Valiliği'nde 'Kobani Gerginliği' Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Valiliği'nde 'Kobani Gerginliği' Toplantısı

Gaziantep Valiliği\'nde \'Kobani Gerginliği\' Toplantısı

Terör örgütü IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını bahane ederek kent merkezinde eylemler yapan gruplar ve beraberinde kentte tırmanan gerginlikle alakalı, Gaziantep Valiliği’nde toplantı düzenlendi.

10.10.2014 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını bahane ederek kent merkezinde eylemler yapan gruplar ve beraberinde kentte tırmanan gerginlikle alakalı, Gaziantep Valiliği'nde toplantı düzenlendi.

Dün gece meydana gelen olaylarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini 3'ü polis olmak üzere 20 kişinin yaralandığını hatırlatan Gaziantep Valisi Erdal Ata, vatandaşlara seslenerek sağduyulu olmalarını istedi. Ata, şu şekilde konuştu: "Birkaç günden beri IŞİD terör örgütünün Suriye'nin Kobani bölgesindeki saldırılarını protesto bahanesi ile ülkemizin bazı illerinde başlatılan ve onlarca vatandaşımızın ölmesine ve yaralanmasına sebep olan terör eylemleri dün akşam da ilimizde de istenmeyen olayların yaşanmasına neden olmuştur. Özellikle Vatan Mahallesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarının açtıkları ateş sonucu 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3'ü polis olmak üzere 20 kişi yaralanmıştır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü vatandaşımızın can ve mal emniyeti, sosyal ve ticari hayatımızın ulaşım ve iletişimin olumsuz yönde etkilenmesinin bu anlamda hiçbir vatandaşımızın burnunun dahi kanamamasını toplumsal huzur ve sükunu etkilemesini kabul edemeyiz ve etmeyeceğiz."

Olaylara karışanların büyük bölümünün 13-18 yaş aralığında bulunduğunu belirten Ata, özellikle gençlerin bu olayların içerisine çekilmeye çalışıldığına işaret ederek, "Ülkemizi ve ilimizi karıştırmak, huzurumuzu bozmak, birliğimizi ve bütünlüğümüzü zedelemek isteyenlere prim verilmemesi, herkesin sağduyulu davranarak olay çıkarmak isteyenlere karışmamaları, olaylara devletimizin güvenlik güçlerinin gerekli müdahaleyi yapacak güçte olduğunu bilmelerini istiyorum. Bu olayları başlatanların asıl amaçları ülkemizde bir kardeş kavgasını başlatmak olduğunu hepimiz biliyoruz. Sorumluluk sahibi hiçbir vatandaşımızın bu olaylara alet olmamasını temenni ediyorum. Olaylara karışanların büyük bölümünün yaşlarının 13-18 yaş aralığında olduğu dikkate alındığında özellikle çocuk ve gençlerimizin bu olayların içine çekilmeye çalışıldığı görülüyor. Özellikle anne ve babaların çocuklarına sahip çıkmalarını, çocuk ve gençlerini bu olaylardan uzak tutmak için gereken duyarlılığı göstermelerini bekliyorum" dedi.

23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ata'nın konuşmasının ardından toplantı soru cevap şeklinde devam etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Erdal Ata, kentte devam eden olaylarda bin 960 güvenlik görevlisinin olaylara müdahale ettiğini söyledi. İl Emniyet Müdürü Ali Gezer ise 3 gündür devam eden olaylarda Çarşamba 12, Perşembe akşamı ise 11 olmak üzere toplam 23 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Bir basın mensubunun sorusuna istinaden emniyet yetkililerinin tüm okullarda gerekli tedbirleri aldığını belirten Ata, dün gece hayatını kaybeden vatandaşların eylemle alakası bulunmadığını, sadece eylemcilerin sağa sola ateş etmesi sonrası hayatını kaybeden vatandaşlar olduğunu kaydetti.

Soru cevap bölümünün ardından söz alan CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer vatandaşlara sağduyu çağrısı yaptı.

Toplantının son bölümünde söz alan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Gaziantep'in çözüm sürecini kendi içerisinde halletmiş bir şehir olduğunu ve bunu bozmak isteyenlere izin vermeyeceklerine işaret etti. Şahin, şöyle konuştu:

"Şehrimiz bir huzur şehridir. Bir barış, kardeşlik ve hoşgörü şehridir. Bu şekilde de olmaya devam edecektir. Şehrimiz dili, dini, inancı ne olursa olsun herkese ev sahipliği yapmış ekmek üretmiş, AŞ üretmiş, gelecek üretmiş bir şehirdir. Burada şehrimiz üzerinden ciddi bir algı yönetimi yapılmaya çalışılmaktadır. Bundan dolayı hepimize çok büyük bir sorumluluk düşmektedir. Bu şehir kendi çözüm sürecini kendi içerisinde üretmiş kardeşlik hukukunu geliştirmiş bir şehirdir. Bugün gelinen bu atmosferi sağduyulu ve itidalli bir şekilde yönetmemiz bizim üzerimizdedir. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Valiliği'nde 'Kobani Gerginliği' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ALİ KORKMA: SN NEJAT KOÇER BU ÜLKENİN OY KULLANAN SEÇMENLERİNİN Q OYUNU ALDINIZ. PEKİ KARŞILIĞI 10 YILDA NE OLDU ?BEN SÖYLEYEYİM AÇILIM ADI ALTINDA AKPKK PKK YA O KADAR TAVİZ VERDİKİ NEREDEYSE BÜTÜN TERÖRİSTLER ŞEHİRLERDE YAPILANDI. ŞİMDİ SİZ SAYIN 550 KİŞİLER ZENGİNLEŞMEK İÇİN ÜLKEYİ SATMADIK DEYİN 0 0 Yanıtla

Advertisement