Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi Arasında Eğitim Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi Arasında Eğitim Protokolü İmzalandı

Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi Arasında Eğitim Protokolü İmzalandı

Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında eğitim protokolü imzalandı.

29.05.2014 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında eğitim protokolü imzalandı.

Gaziantep Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, daire ve şube müdürleri ile davetliler katıldı. İmza töreni saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin arasında imzalanan protokol ile, Gaziantep ili Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan 35 anaokul, ilkokul, ortaokul ve 40 lisenin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından onarımları yapılacak.

İmza töreninde bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata, "Bugün iki önemli olay için buradayız. Birincisi eğitim için Büyükşehir Belediyesi ile bir protokol imzalayacağız. Son yıllarda eğitime yatırımlar artmaktadır ama bu yatırımlar eksik kalmaktadır. Büyükşehir Belediyemiz ilk etapta 75 tane okulumuzun onarımını üstlendi. Ben başkanımıza bu konu ile ilgili teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, eğitimin önemli bir konu olduğuna değinerek, "Hepinizin huzurunda eğitim ile ilgili yapılan takip sistemine teşekkür ediyorum. Biz olduğumuz her dönemde kalkınmanın özünün birey olduğuna inandık ve kendimizi bu şekilde konumlandırdık. Biz takım ruhu ile gayret gösterdik. Daha fazla kaynağın şehrimize aktarılması için gayret gösterdik" ifadelerinde bulundu.

Eğitimin merkeze konulması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Biz yeni okullar yaparken onarıma ihtiyacı olan okulları da tespit ediyoruz. 75 okulda onarıma ihtiyacın olduğunu gördük ve yerinde gidip tespit ettik. Okullar kapanır kapanmaz çocuklarımızın daha iyi yerlerde eğitim görmesini sağlamak için çalışacağız. Büyükşehir Belediyemizde eğitimle ilgili bir başkanlık oluşturduk" şeklinde konuştu.

Tören, eğitim protokolünün imzalanmasının ardından sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi Arasında Eğitim Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement