Gaziantep Valisi Suriyeliler'in Bu Kadar Kalacağını Tahmin Edemedik - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Valisi Suriyeliler'in Bu Kadar Kalacağını Tahmin Edemedik

Gaziantep Valisi Suriyeliler\'in Bu Kadar Kalacağını Tahmin Edemedik

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, Gaziantep'te barınma merkezlerinde ve merkezler dışında geçici koruma altına alınmış Suriyeliler'e ilişkin brifing verildi.

29.05.2014 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, Gaziantep'te barınma merkezlerinde ve merkezler dışında geçici koruma altına alınmış Suriyeliler'e ilişkin brifing verildi. Gaziantep Valiliği konferans salonunda düzenlenen brifinge; Vali Erdal Ata, Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, Emniyet Müdürü Ali Gezer, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sinan Atakan, UNİCEF ve BM yetkilileri ile kurum amirleri katıldı.

Gaziantep'te kalan Suriyelilerin durumuna ilişkin bilgilerin paylaşıldığı brifingde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın Suriye'deki iç savaşın yaşanmaması için çok büyük mücadele verdiğini belirterek, Bize düşen, inancımız, medeniyetimiz açısından komşuda bir yangın varsa onlara yardımcı olmaktır. Özellikle en dezavantajlı grup, kadınlar, çocuklar ve yaşlılar, engellilerin daha az mağdur olması için gerekli çalışmaları yapmaktı. Bugün itibariyle Türkiye'nin yaptığı başarı hikayesidir dedi.

Türk halkının 3 yıl boyunca Suriyeli sığınmacılara evlerini açtığına değinen Fatma Şahin, Kısa vadede çok yakın zamanda çözüm gözükmüyor. Bizim özellikle hem kendi bölgemiz hem kendi şehrimiz adına daha yapısal dönüşümleri ve bugün yaşanan sorunlara bir model oluşturmak ve kendi vatandaşlarımızın memnuniyetini, hakkını hukukunu koruyarak, mülteci kardeşlerimizin, dostlarımızın sorunlarını da beraber götürecek bir çalışma ihtiyacı duyuyoruz diye konuştu.

VALİ ATA SÜREÇ UZUN ZAMAN DEVAM EDECEK

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise Suriye'de yaşanan iç karışıklığın ardından Türkiye'ye yoğun göç yaşandığını ve bu durumdan en çok etkilenen şehirlerin başında Gaziantep'in geldiğini söyledi. Kentteki 4 kampta 34 bin, kent merkezinde ise kayıtlı 150 bin Suriyeliyi ağırladıklarını söyleyen Vali Ata, sürecin daha uzun devam edeceğini ifade ederek şöyle konuştu

Kamplardaki 34 bin kişinin dışında şehirde yaşayan ve kayıt altında olan Suriyeli sayısı 150 bini geçmiş durumda. Yani şu anda kamplarda ve şehirde kayıt altına alınan Suriyeli sayısı 180 bini geçti. Kayıt altına alınmayanları da hesaba kattığımızda bu rakam 200 bin kişiyi geçiyor. Türkiye'de mülteci sayısının 800 bin kişi olduğunu kabul edersek, her 4 mülteciden biri ilimizde yaşıyor. Allah'a çok şükür şu ana kadar ilimizde çok büyük bir sorun yaşanmadı. Gaziantep halkı misafirperverlik örneğini en güzel şekilde göstererek, kentte yaşayan Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden geleni yaptı. Tabi bu kadar nüfusun olduğu yerde hiç sorun yaşanmayacak anlamı da taşınmasın. Burada yaşayan insanların bu kadar uzun süre kalacağını biz tahmin etmiyorduk. Görünen o ki bu süreç daha uzun süre devam edecek. Bu zamana kadar sıkıntısız geldik, ama asıl olan bundan sonraki süreçte yapılması gerekenler konusunda üzerimize düşen görevler var. Bu sorunların çözülmesi için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, katılımcılara kentte yaşayan Suriyelilerin durumu hakkında özet bilgiler verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Valisi Suriyeliler'in Bu Kadar Kalacağını Tahmin Edemedik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.


Advertisement