Gaziantep Yöresel Fuar Açtı, Sivas Tepki Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Yöresel Fuar Açtı, Sivas Tepki Gösterdi

Gaziantep Yöresel Fuar Açtı, Sivas Tepki Gösterdi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Gaziantep Yöresel Yemeklerinin Tanıtım Fuarı’nın esnafı olumsuz yönde etkilediğini söyleyerek duruma tepki gösterdi.

26.11.2015 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Gaziantep Yöresel Yemeklerinin Tanıtım Fuarı'nın esnafı olumsuz yönde etkilediğini söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi Bahçesi'nde açılan Gaziantep Yöresel Yemeklerinin Tanıtım Fuarı'na, SESOB Başkanı Beşir Köksal tepki gösterdi. Köksal fuarının tanıtım amaçlı yapılabileceğini ancak burada satış yapıldığını ve bu durumun Sivas esnafının olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Köksal yaptığı açıklamada, "Gaziantep il ve ilçe dernekler federasyonu tarafından Gaziantep yöresinin yemeklerinin tanıtılmasıyla ilgili izin alınmış. Bunlar Sayın Valimden müsaade almışlar. Ama onları müsaadeyi Gaziantep'in yöresel yemeklerini tanıtımı için almış. Öyle de olsa bize göre yanlış. Çünkü bizim esnaf ve sanatkarımız zaten sıkıntı içerisinde geçiniyor. Gaziantep yemeklerinin tanıtımı Sivas'ta olması da çok yanlış biz bugün acaba bir ile gitsek Sivas yemeklerini tanıtmak için müsaade ederler mi? Bunun adı Gaziantep yemeklerini tanıtımı ama gördüğüm kadarıyla Aydın yöresel ürünleri var, adam Senegal'den gelmiş saat satıyor. Hatay künefesi var. Erzurum Çağ kebabı var. Orayı bir nevi alışveriş merkezi gibi açmışlar. Esnaf ve biz tepki gösteriyoruz. Çünkü esnaf haklıdır" dedi.

Köksal açılan fuara razı olmadıklarını kapatılması için gerekli başvuruları yapacaklarını söyledi.

Kongre Müzesi Bahçesi'nde 3 gün boyunca açık olacak olan fuara ilk gün Sivas halkının yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep Yöresel Fuar Açtı, Sivas Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement