Gaziantep Yöresel Ürünleri ve Yemek Şenliği'ne Sesob'dan Tepki - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Yöresel Ürünleri ve Yemek Şenliği'ne Sesob'dan Tepki

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu tarafından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesine açılan stantlara, tepki gösterdi.

26.11.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu tarafından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesine açılan stantlara, tepki gösterdi.

Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu tarafından Gaziantep'in yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla, müze bahçesine "Gaziantep Yöresel Ürünleri ve Yemek Şenliği" adı altında çeşitli stantlar açıldı.

Köksal, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, federasyonun Gaziantep yemeklerini tanıtmak amacıyla Sivas Valiliği'nden izin aldığını belirtti.

Bu durumun Sivas esnafını etkilediğini dile getiren Köksal, "Bu karar bize göre yanlış. Bizim esnaf ve sanatkarımız zaten zor geçiniyor. Gaziantep'in yemeklerinin tanıtımının Sivas'ta yapılması da yanlış. Stantlarda gördüğüm kadarıyla sadece Gaziantep yemekleri yok. Aydın yöresel ürünleri, saat satanlar, Hatay künefesi, Erzurum cağ kebabı da stantlarda var. Yani bir nevi alış veriş merkezi gibi açmışlar. Tabi esnaf tepkili, biz de tepki gösteriyoruz" diye konuştu.

Köksal, konuyla ilgili Vali Alim Barut ile görüştüğünü aktararak, Barut'un, konuyla ilgileneceğini ve ondan haber beklediklerini aktardı.

Stantların derhal kaldırılması gerektiğini vurgulayan Köksal, "Böyle bir şey olamaz. Bu stantların Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesi gibi bir yerde kurulması ve her yöreye ait ürünlerin satılması gerçekten çirkin bir olay. Biz esnaf odaları olarak böyle bir şeye kesinlikle rızamız yok. İlgililerden bu stantları kaldırmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yemek şenliğinin 29 Kasım'da son bulacağı da belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep Yöresel Ürünleri ve Yemek Şenliği'ne Sesob'dan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement