Gaziantepli Şehit Onbaşı Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Gaziantepli Şehit Onbaşı Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Gaziantepli Şehit Onbaşı Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Tekeli Tabur Komutanlığı'na terör örgütü PKK mensuplarının havan saldırısında şehit düşen 27 yaşındaki Sözleşmeli Onbaşı Cuma Akıl, memleketi Gaziantep'te gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

22.05.2016 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Tekeli Tabur Komutanlığı'na terör örgütü PKK mensuplarının havan saldırısında şehit düşen 27 yaşındaki Sözleşmeli Onbaşı Cuma Akıl, memleketi Gaziantep'te gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Irak sınırındaki Tekeli Taburu'na PKK terör örgütünün düzenlendiği havan saldırısında şehit düşen Sözleşmeli Onbaşı Cuma Akıl'ın naaşı askeri uçakla kente getirildikten sonra Yeşilkent Mezarlığı'ndaki tören alanına getirildi. Babası 5 yıl önce ölen, 4 kardeşin en küçüğü olan ve 3 yıl önce sözleşmeli olarak orduda görev alan Cuma Akıl'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun tören alanına getirilmesiyle yakınları gözyaşına boğuldu. Şehit onbaşının tabutuna kapanan ve oğlunun fotoğrafını son kez öperek gözyaşı döken anne Hatice Akıl'ı yakınları ve kadın askerler güçlükle teselli etti. Şehidin küçük kardeşi Mustafa Akıl da yakınlarının kollarında geldiği tabut başında ağabeyinin fotoğrafını öpüp, uzun süre ağladı. Acılı kardeşi ise törene katılan 6'ncı Mekanize Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş kollarına girerek teselli etti. Çok sayıda yakını da şehit onbaşının tabutuna kapanarak gözyaşı döktü.

Öğle namazının ardından mezarlık içerisindeki Kaplan Kardeşler Camii'nde İl Müftüsü Ahmet Çelik'in kıldırdığı cenaze namazına; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Adana 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, protokol üyeleri, STK temsilcileri, şehidin yakınları ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Cenaze namazı sırasında şehidin dedesi Ökkeş Akıl torunun tabutuna bakarak gözyaşı döktü. Türk bayrağına sarılı şehidin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak top arabasına taşındı. Bu sırada törene katılan kalabalık; 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.

CEP TELEFONLARIYLA GÖRÜNTÜLEDİLER

Öte yandan şehit onbaşı Cuma Akıl'ın cenaze namazı ve tabutunun top arabasına taşınması sırasında kalabalıktaki çok sayıda kişi ise töreni cep telefonu kameralarıyla kaydetti. Şehit onbaşının cenazesi, top arabasıyla Yeşilkent Mezarlığı içerisindeki şehitliğe kadar taşındı ve burada gözyaşları arasında defnedildi.

Öte yandan, Akalın'ın Gaziantep'teki evinin 4 önce Şırnak'ta şehit düşen ve sokağa ismi verilen Özel Harekatçı Şehit Taner Cinpolat'la aynı yerde olması cenaze törenine katılanların acısını ikiye katladı. Cenazeye katılan şehit polis Taner Cinpolat'ın yakınları da gözyaşı döktü.

- Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantepli Şehit Onbaşı Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement