Gaziantepliler Suriye Tatlılarını Sevdi - Son Dakika
Güncel

Gaziantepliler Suriye Tatlılarını Sevdi

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve burada kendilerine yeni bir yaşam kuran Suriyelilerden baklava ustası Ebubekir Halebi, tatlılarıyla Gazianteplilerin gönlünü kazandı.

08.07.2016 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FERİDE PELİN İNAL - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve burada kendilerine yeni bir yaşam kuran Suriyelilerden baklava ustası Ebubekir Halebi, tatlılarıyla Gazianteplilerin gönlünü kazandı.

Suriye'nin Halep kentinden 4 yıl önce ailesiyle kaçarak Gaziantep'e yerleşen Halebi, burada kardeşleriyle yaptıkları yöresel tatlıları Gazianteplilerin beğenisine sundu.

Halebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaş nedeniyle 4 yıl önce Türkiye'ye geldiklerini ve burada Suriye'deki işi olan tatlıcılığı yapmaya devam ettiğini belirterek, "Suriye'de 4 tatlıcı dükkanımız vardı. Burada da 3 dükkan açtık. Fabrikamız var. Orada üretilen malları dükkanlarda satıyoruz. Yanımızda hem Türk hem de Suriyeli elemanlar çalışıyor." dedi.

Ülkelerine özgü şekilde yaptıkları kadayıf, baklava, kerebiç, kurabiye, kahke ve Şam tatlısını Gazianteplilerin beğenisine sunduklarını anlatan Halebi, şunları kaydetti:

"İşlerimiz iyi gidiyor. 2 sene içinde 3 dükkan açtık. Suriye'de de 2'si Halep'te, 2 'si Şam'da olmak üzere 4 dükkanım vardı. Gaziantepliler ilgi gösteriyor. Daha da iyi olacağız. Tatlılarımızın hepsini tereyağlı yapıyoruz. Glikoz kullanmıyoruz. Bir gelen müşteri bir daha geliyor. Bayramdan dolayı üretimimiz arttı. Cevizli, fıstıklı, hurmalı kerebiçlerimiz var. Baklavamız Türk baklavasına benziyor. Halep baklavası diyoruz. Şekilleri farklı. Çok daha ufak dilimler halinde. Hem ezilmiş fıstık hem de bütün fıstık kullanıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Suriye tatlılarını daha da iyi tanıtacağız."

Halebi, dükkanlarında ayrıca Suriye'ye özgü lokum ve çikolata da yaptıklarını sözlerine ekledi.

"Çok fazla çeşit var"

Halebi'nin müşterilerinden Emin Gümüş, Halep baklavasını daha hafif olduğu için tercih ettiğini belirterek, Suriye tatlılarını çok sevdiğini söyledi.

Lezzetleri bir kere tattıktan sonra sürekli buradan alışveriş yaptığını ifade eden Gümüş, "İlkinde deneme amaçlı geldim. Sonra tatlılar çok hoşuma gitti sürekli gelmeye başladım. Çok fazla çeşit var. Antep fıstığı da kullandıkları için Suriye tatlılarını tercih ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantepliler Suriye Tatlılarını Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement