Gaziantepspor - Eskişehirspor Maçının Ardından - Son Dakika
Spor

Gaziantepspor - Eskişehirspor Maçının Ardından

Gaziantepspor - Eskişehirspor Maçının Ardından

Gaziantepspor, Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında sahasında Eskişehirspor’u 3-2 mağlup etti.

24.05.2015 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantepspor, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Eskişehirspor'u 3-2 mağlup etti. Maçın ardından iki takımın da teknik adamları açıklamalarda bulundu.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk konuşmasında, "Özellikle hava sıcaklığının çok fazla olacağını düşünüyorduk. Oyuncular belli bölümlerde bunu hissetti ama oyunun içinde olmak istediler, oyun oynamak istediler. Özellikle maçın başında oyundan zevk aldık. Daha önde oynadık, gol pozisyonları bulduk ve 2-0'lık bir galibiyeti ilk yarıda yakaladık. Çok fazla da pozisyon vermedik. Belki verdiğimiz bir, iki pozisyon vardı. İkinci yarı yine pozisyonlara girerek başladık. Aslında Abdulkadir'e de devre arasında söylemiştik ama bugün çok iyi oynamasına rağmen gördüğü kırmızı kart bizi bir kişi eksik bıraktı ve 10 kişi kaldıktan sonra da girdiğimiz pozisyonlar oldu. 3-0'ı yakaladık. Maç bitti derken belki şanssız bir penaltı ve arkadan yediğimiz şanssız bir gol bir anda maçın 3-2'ye gelmesine, biraz da stres yapmamıza neden oldu. Maçın sonuna doğru yine girdiğimiz pozisyonlar oldu. Rakibimizin genç oyuncularla girdiği pozisyonlar, yaptıkları denemeler oldu. Bu anlamda hem kendi oyuncularımı kutluyorum hem de Eskişehirspor oyuncularını kutluyorum. Güzel bir galibiyet oldu. Bu gün maçtan önce bu gün Karcemarskas'ın doğum günüydü. Maçı kazanırsak ona armağan ederiz demiştik. Pastasını da getirmiştik. Bu galibiyeti ona armağan ediyoruz. Önümüzdeki haftayı da güzel bir şekilde kapatıp ligi sonlandıracağız" dedi.

"CAMARA GAZİANTEPSPOR'UN İLERİYE DÖNÜK ÖNEMLİ OYUNCULARINDAN BİRİ OLACAK"

Camara'nın sezon içinde yaşadığı sakatlık nedeniyle başka bir takıma kiralık olarak vermeyi düşündüklerini söyleyen Buruk, "Camara'yı biz sezon başında aldık. Gerçekten büyük ümitlerle aldık. Ligin başında bazı maçlar oynattık, süre aldı. Kasımpaşa maçında ilk 11'de oynamıştı. Diğer maçlarda hep sonradan girdi. Türkiye Kupası maçında sakatlandı ve yaklaşık 3 ay sakatlığı sürdü. İkinci sezon oynayıp oynayamayacağı da belli olmadığı için devre arasında bir yere kiralık olarak versek mi vermesek mi diye düşündük. Sonra da iyileştiğini görünce de tutmaya karar verdik. Özellikle son haftalarda ilk 11 de şans buldu ve bu şansı da iyi kullandı. Formayı aldığı gibi tekrar da bırakmıyor. Bu gün de çok güzel goller attı. Daha 20 yaşında ve inşallah Gaziantepspor'un ileriye dönük önemli oyuncularından biri olacaktır" şeklinde konuştu.

"BU KADAR SICAĞIN ALTINDA OYNAMAK FUTBOLCULAR İÇİN TEHLİKELİ"

Maçların gündüz vakti oynanmasını da eleştiren Buruk, "Bu gündüz maçlarını bu kadar sıcağın altında oynamak oyuncular için tehlikeli. Belki akşam 5-6 olsa bu kadar, bir nebze sıcakları düşüyor. Saat 2 günün sıcak saatlerinden biri. Geçen hafta da Bursa'da 3'te oynamıştık. Orada bir de yorgunluğumuz da vardı. Bir haftada 3 maç oynadık ve gündüz maçı daha fazla yoruyor. Tabii ki futbolun kalitesi de biraz düşüyor. Serin havada oynanan oyun ile sıcak havada oynanan oyun futbolun kalitesini de biraz daha düşürüyor. Hem futbolun kalitesini arttırmak için hem de oyuncuların performansını arttırmak için bence doğru saatlerde maçları oynatmak çok önemli. Önümüzdeki sene bunu göz önüne alacaklardır diye düşünüyorum" dedi.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ

Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe ise, "Ben takımımın iki yarıda da ilk 15 dakikada gösterdikleri performanstan büyük hayal kırıklığına uğradım. Ondan sonra 15 dakika ile 45 dakika arası ile 60 dakika ile 90 dakika arası maçı kontrol altına almaya çalıştık ama yüzde yüz de gol pozisyonlarına giremedik. O yüzden Gaziantep'in bu galibiyeti hak ettiğini düşünüyorum. Önümüzdeki hafta Akhisarspor ile oynayacağımız maçı kesinlikle kazanıp sezonu galibiyetle bitirmek istiyoruz" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Gaziantepspor - Eskişehirspor Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.


Advertisement