Gaziden Engellilere Tekerlekli Sandalye Yardımına Destek - Son Dakika
Yerel

Gaziden Engellilere Tekerlekli Sandalye Yardımına Destek

Şuhut ilçesinde yaşayan ve yürüme yetisini 19 yıl önce kaybeden gazi, biriktirdiği 30 bin lirayı, bedensel engellilere tekerlekli sandalye temin edilmesi için Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban'a teslim etti Gazi Asma: "İhtiyacı olup alamayanlar için bu engelli araçlarının ne kadar önemli olduğunu.

13.05.2014 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şuhut ilçesinde yaşayan bir gazi, devletin verdiği tazminat ile birikimlerinden elde ettiği 30 bin lirayı, engellilere akülü tekerlekli sandalye yardımında bulunulması amacıyla Afyonkarahisar Belediyesine bağışladı.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile makamında görüşüp paraları teslim eden gazi Musa Asma, Şuhut'a bağlı Akyuva köyünde yaşadığını söyledi.

Asma, 1995 yılında askerliğini yaparken yaralandığını belirterek, insan hayatında empatinin çok önemli olduğunu anlattı.

Yürüme yetisini yitirdikten sonra engellilerle daha fazla empati kurmaya başladığını vurgulayan Asma, şöyle konuştu:

"İhtiyacı olup alamayanlar için bu engelli araçlarının ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum. Yıllardır böyle bir yardım çalışması yapmak istiyordum hatta bu konuda kendime söz vermiştim. Hem sözümü yerine getirmiş olmam hem de engelli kardeşlerimize yardım edecek olmam dolayısıyla büyük mutluluk yaşıyorum. Belediyenin engellilere yönelik akülü ve tekerlekli araç dağıtımlarını yakından takip ediyorum. Biriktirdiğim parayla 10 akülü tekerlekli sandalye alıp bireysel olarak dağıtmayı düşünüyordum ancak belediyenin, Belçika Emirdağ Yardımlaşma Derneği (EYAD) aracılığıyla aynı parayla çok daha fazla sayıda akülü araç alabileceğini öğrendim. Daha fazla kişiye yardımcı olabilmek amacıyla bu parayı belediyeye bağışlamaya karar verdim."

Çoban ise Asma'ya teşekkür ederek, bağışladığı 30 bin liranın en iyi şekilde değerlendirileceğini bildirdi.

Gelecek ay Belçika'ya giderek parayı Belçika EYAD yetkililerine teslim edeceği bilgisini veren Çoban, "İnşallah en geç temmuz ya da ağustos ayında 85 akülü araç getireceğiz. Araçları getirdikten sonra yapacağımız dağıtım törenine, hayırsever gazimiz Musa Asma kardeşimizi de davet edeceğiz" ifadesini kullandı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziden Engellilere Tekerlekli Sandalye Yardımına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement