Gaziemir Çevre Platformu'ndan Taş Ocağı Eylemi - Son Dakika
Yerel

Gaziemir Çevre Platformu'ndan Taş Ocağı Eylemi

Gaziemir Çevre Platformu\'ndan Taş Ocağı Eylemi

210 hektar zeytinlik alanın imar açılması ve ormanlık alandaki taş ocaklarına karşı Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un da desteklediği Gaziemir Çevre Platformu ‘dur’ diyecek.

03.04.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

210 hektar zeytinlik alanın imar açılması ve ormanlık alandaki taş ocaklarına karşı Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un da desteklediği Gaziemir Çevre Platformu 'dur' diyecek. 5 Nisan Pazar günü taş ocaklarında eylem yapacak olan platform, STK ve sendika temsilcileri, milletvekilleri ve İzmirlileri desteğe çağırdı.

Gaziemir Çevre Platformu, Gaziemir'deki taş ocakları ve imara açılan zeytinlik alanlar için harekete geçti. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un kentteki çevre sorunlarına dikkat çekmesi ve destek istemesi üzerine 'Susma haykır, taş ocağına hayır' sloganıyla örgütlenen Gaziemir Çevre Platformu, yaşanan çevre katliamının 5 Nisan Pazar günü taş ocaklarının bulunduğu alanda eylem yapacak.

"TAŞOCAKLARINA DUR DİYELİM"

Göreve geldiği günden bu yana çevre ve doğanın korunması, ilçedeki yeşil alan miktarının artırılması konusunda örnek çalışmalara imza attıklarını dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın aynı yerde iki taş ocağına ruhsat vermesinin anlaşılmasının mümkün olmadığını söyledi. Şenol, "Taş ocakları nedeniyle oluşan felaketin önlenmesi konusunda harekete geçen Gaziemir Çevre Platformu'na tüm İzmirlileri destek vermeye davet ediyorum" diye konuştu.

"İMAR DEĞİŞİKLİĞİ CİNAYETTİR"

Son olarak ilçenin yüzölçümünün üçte biri büyüklüğünde olan ve içinde ilçenin sembolü olan binlerce zeytin ağacının bulunduğu 210 hektarlık alanın kendilerinin görüşünün bile alınmadan imara açıldığını açıklayan Başkan Şenol, bu kararın yüz ölçümünün yüzde 65'i orman olan Gaziemir'in geleceğini karartacağını savundu. Çanakkale ile birlikte Türkiye'nin havası en temiz iki kentinden birisi olduğunu hatırlatan Şenol, "Ben bu kentte göreve geldiğim günden bu yana 100 bin fidan dikilmesini sağladım. Vatandaşlara evlerinin bahçelerine dikmeleri için 12 bin meyve fidanı dağıttım. Bu kentteki yeşil alan miktarını altı yılda ikiye katladım. Cinayet gibi bu karar canımı yakıyor. Daha karar çıkar çıkmaz bu alandaki zeytin ağaçları kesilmeye başladı. Yoğun çabalar bu sonucu bu katliamın önüne geçtim" dedi.

OTOBÜS KALDIRILACAK

Platform sözcüleri, 5 Nisan Pazar günü Saat 11.00'de Abdullah Arda Meydanı'nda başlayıp taş ocaklarının bulunduğu alanda devam edecek eylem ve çevre şölenine İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri ile tüm İzmir halkını davet etti. Pazar günü yapılacak eyleme katılmak isteyenler için saat 11.00'de Abdullah Arda Meydanı'ndan otobüsler hareket edecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziemir Çevre Platformu'ndan Taş Ocağı Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement