Gaziemir'de Örnek Çevre Atağı - Son Dakika
Yerel

Gaziemir'de Örnek Çevre Atağı

Gaziemir\'de Örnek Çevre Atağı

Gaziemir Belediyesi ve ESBAŞ işbirliğiyle düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliğinde, her iki kurum çalışanları ve gönüllü çevreciler Sarnıç Gölet’teki piknik alanını çevreye zararlı atıklardan temizledi, daha sonra catalpa ve akasya ağacı dikti.

06.06.2014 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziemir Belediyesi ve ESBAŞ işbirliğiyle düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliğinde, her iki kurum çalışanları ve gönüllü çevreciler Sarnıç Gölet'teki piknik alanını çevreye zararlı atıklardan temizledi, daha sonra catalpa ve akasya ağacı dikti.

Gaziemir'de 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Sarnıç Gölet'teki piknik alanı, belediye ve ESBAŞ- Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. çalışanlarının ve gönüllü çevrecilerin katıldığı etkinlikle, çevreye zararlı atık ve çöplerden temizlendi. Gaziemir Belediyesi ve ESBAŞ birlikteliğinde düzenlenen etkinlikte çevre temizliğinin ardından catalpa ve akasya fidanları toprakla buluşturuldu.

Etkinliğe katılan belediye ve ESBAŞ personeline teşekkür eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, günümüz ve yakın geleceğin en büyük sorununun çevre kirliliği olduğunu söyledi. Özellikle çocukların çevreye duyarlı olmasını isteyen Şenol, çevreci bir belediye olarak 60 bin ağaç diktiklerinin, 12 bine yakın meyve fidanı dağıttıklarının ve kentin yeşil alan miktarını yüzde 78 arttırdıklarının altını çizdi. Geri dönüştürülebilen maddelerin çöplerden ayrıştırılarak toplanmasına yönelik projeye de özel önem verdiklerini söyleyen Şenol, geri dönüşüm uygulamasını İzmir'de ilk başlatan ilçe belediyesi olduklarının altını çizdi.

Etkinlik, katılımcılara evlerinin bahçelerine veya saksılarına ekmelerini için tohum kartı dağıtılmasıyla son buldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziemir'de Örnek Çevre Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement