Gaziemir'de Şenlik Heyecanı Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Gaziemir'de Şenlik Heyecanı Başlıyor

Gaziemir\'de Şenlik Heyecanı Başlıyor

9 ülke ve Sinop’tan 250’ye yakın konuk çocuğun katılacağı 18. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği 20 Nisan’da başlıyor.

15.04.2015 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

9 ülke ve Sinop'tan 250'ye yakın konuk çocuğun katılacağı 18. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği 20 Nisan'da başlıyor. 'Sev kardeşim' temalı şenlikte bu yıl, İrem Derici, Manga, Yüksek Sadakat, Halil Sezai, İBB Kent Orkestrası, Grup Baber, Grup Çirkef sahne alacak.

Bu yıl bu yıl 20-26 Nisan tarihleri arasında 18'incisi gerçekleştirilecek olan Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği'nin basın lansmanı Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi'nde gerçekleştirildi. Gaziemir ile özdeşleşen ve beş yıldır profesyonel bir anlayışla organize edilen şenliğe, bu yıl Azerbaycan, Bulgaristan (2 ekip), Bosna Hersek, Litvanya, Çin Halk Cumhuriyeti, Romanya, Rusya, Makedonya ile ülkemizden Sinop'tan çocuklar katılacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden ise sadece heyet katılacak.

Şenliği beş yıldır şarkısı, logosu ve maskotu ile marka haline getirdiklerini ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Önce 'Yurtta barış, dünyada barış', daha sonra 'Çevre ve sağlık', 'Bilinçli çocuk, mutlu gelecek' önceki yıl 'Eğitim ve sağlık' geçen yıl 'Bilişim ve teknoloji' temalarını kullandık. Bu yılki şenliğin teması ise, 'sev kardeşim' olarak belirlendi" dedi. Şenliğin dünya gençleri arasında kültürel kaynaşma sağladığını, dünya barışına önemli katkı koyduğunu ifade eden Başkan Şenol, şenliğe katılan ülkelerin kültürel materyallerini açtıkları Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi'nde sergilediklerini sözlerine ekledi.

"TÜRKİYE'DE 23 NİSAN'I BU KADAR SÜRE KUTLAYAN YOK"

İlçe esnaf ve sanayicisinin şenliğe sponsor olup büyük destek verdiğini de aktaran Başkan Şenol, "Devletten sonra ülkemizdeki en büyük çocuk şenliğini yapıyoruz. Ama süre anlamında Türkiye'de ilkiz. Bizden başka 23 Nisan'ı böyle kutlayan ilçe ve şehir yok. Bizim bir başka amacımız da gelen çocuklarımızı ailelerin yanında kalıyorlar. Esas kazanç burada ve böylece dostluklar kuruluyor. Türkiye'ye, Türk insanına bakış açıları değişiyor. Ülkesinde Türkiye'yi anlatıyor. Dostluklar bitmiyor, birbirlerinin düğünlerine bile giden var. Bu yıl 9 ülke gelecek. Şehir olarak da Sinop konuğumuz olacak" dedi.

"GAZİEMİR BELEDİYESİ SAYESİNDE SOSYALLEŞİYORUZ"

"Gücünü göster Gaziemir" kampanyası ile esnafı, sanayicisi, işadamı; görkemli ve dünyaya örnek' bir şenlik yaratmaya çağırdıklarını ifade eden Şenol, " Çok büyük bir katılım oldu ve herkes az ya da çok demeden gücü ölçüsünde maddi ve manevi destek verdi. Tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Gaziemir gücünü gösterdi" dedi.

Şenlikte halk oyunları gösterilerine katılacak olan çocuklardan Mehmet Turancan Aygün de çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Gaziemir Belediyesi sayesinde 23 Nisan'da sosyalleşiyoruz.Günümüzde çocuklar bilgisayara ve telefona maruz kalıyor. Gaziemir Belediyesi'nde oynayınca asosyal değil sosyal oluyoruz" dedi.

ŞENLİKTE ÜNLÜLER GEÇİDİ

18. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği'nde bu yıl da adeta ünlüler geçidi yaşanacak. Şenlikte; 20 Nisan'da İBB Kent Orkestrası, 21 Nisan'da İrem Derici, 24 Nisan'da Manga, 25 Nisan'da Yüksek Sadakat ve Grup Çirkef, 26 Nisan'da ise Halil Sezai sahne alacak. İsminin Festival Alan'daki sahneye verildiği Kazım Koyuncu ise, 22 Nisan günü özel geceyle anılacak. Bu özel gecede Grup Baber sahne alacak.

24 AYRI ÜLKE 6 BİNE YAKIN KONUK

İlki, 1996 yılında gerçekleştirilen Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği, 1999 yılında deprem felaketi ve 2003'teki Irak Savaşı dışında, 17 yıldır gerçekleştiriliyor. Şenliğe bugüne kadar 24 ayrı ülkeden 6 bine yakın konuk çocuk katıldı. Şenliğin şarkısı, logosu ve maskotu da bulunuyor. Gaziemir'in yüzde 65'ini kaplayan ormanlık alanlarda yaşayan sincaplar, beş yıldır şenliğin maskotu olarak kullanılıyor. Bugüne kadar şenliğe katılan ülkeler ise şöyle; Azerbaycan, Kırgızistan, Bulgaristan, Makedonya, Çek Cumhuriyeti, Türkmenistan, Gürcistan, Moldova, Rusya, Ukrayna, Macaristan, Yugoslavya, Romanya, Bosna Hersek, KKTC, Polonya, Slovakya, Litvanya, Tataristan, Kuzey Osetya, Yunanistan, Hindistan, Almanya ve Çin. Şenliğe 2010 yılından itibaren ülkemizden de konuk iller davet ediliyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziemir'de Şenlik Heyecanı Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement