Gaziemir'de Yeni Dönemin İlk Meclisi Toplandı - Son Dakika
Yerel

Gaziemir'de Yeni Dönemin İlk Meclisi Toplandı

Gaziemir\'de Yeni Dönemin İlk Meclisi Toplandı

Gaziemir Belediye Meclisi 2014-2019 dönemi ilk toplantısı yapıldı.

09.04.2014 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziemir Belediye Meclisi 2014-2019 dönemi ilk toplantısı yapıldı. Meclis başkan vekilleri, encümen ve ihtisas komisyonları üyelerinin seçildiği toplantıyı yöneten Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Hizmet için varız. Bu kenti hep birlikte daha ileriye götüreceğiz" dedi.

Gaziemir Belediye Meclisi 2014-2019 dönemi ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol başkanlığında yapıldı. Yeni dönemin ilk meclis toplantısında meclis başkan vekilleri, divan katipleri, 2014 yılında görev yapacak encümen ve 11 komisyonun üyelik seçimleri yapıldı. Gündemin diğer maddelerinin sorunsuz şekilde karara bağlandığı mecliste, meclis başkan vekilleri, divan katipleri ile encümen seçimleri gizli oyla yapılırken, komisyon üyelerinin seçimleri açık oyla yapıldı.

Gizli oylamayla yapılan Meclis Başkanvekilliği seçiminde 1. Meclis Başkanvekilliği'ne CHP'li Yılmaz Ağırtaş, 2. Meclis Başkanvekilliği'ne ise AKP'li Hüseyin Aslan seçildi. Divan Katipliği seçiminde en çok oyu alan Emin Aksoy, Ali Türkan ve Ayşe Akın bu koltuklara oturmaya hak kazandı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 3, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (Ak Parti) ise 1 aday gösterdiği encümen seçimlerinde, CHP'li Meclis Üyeleri Ali Kaya, Kazım Özkan, Elif Becek en çok oyu alarak encümenlik koltuğuna oturdu. 11 komisyonun üye seçimlerinin yapıldığı mecliste, komisyonlara CHP'den 3'er, AKP'den 2'şer üye seçildi. Açık oylamayla yapılan seçimlerde komisyon üyeleri oybirliğiyle seçildi. Diğer taraftan Milliyetçi Hareket Partisi'nden meclise giren tek Meclis Üyesi Ayşe Akın'a, CHP grubu tarafından komisyonlarda yer verildi.

KENTE HİZMET İÇİN VARIZ

Gündem maddelerinin sorunsuz şekilde karara bağlandığı mecliste, meclis üyelerini bilgilendirmek amacıyla Denetim Komisyonu'nun hazırladığı 2013 Denetim Raporu da okundu. Denetim raporunu değerlendiren Başkan Şenol, "2009-2014 döneminde bu meclis çatısı altında görev yapan arkadaşlarım Gaziemir'e büyük hizmetler verdi, kentin gelişmesinde önemli kararlar aldı. Geride kalan 5 yılda kararların tamamına yakına oybirliğiyle alındı. Yeni dönemde de kenti ortak akılla yöneteceğimizi biliyorum. Hepimiz bu kente hizmet için varız. Hep beraber Gaziemirimizi daha ileriye götüreceğiz. Bu mecliste görev alan, Gaziemir'e hizmet veren herkes gurur duymalıdır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziemir'de Yeni Dönemin İlk Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement