Gaziemir'de Yeşil Seferberliği - Son Dakika
Yerel

Gaziemir'de Yeşil Seferberliği

Gaziemir\'de Yeşil Seferberliği

Gaziemir Belediyesi, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle vatandaşa 3 bin fidan dağıttı.

19.03.2014 21:08  Güncelleme: 22:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziemir Belediyesi, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle vatandaşa 3 bin fidan dağıttı. Belediye Başkanı Şenol, "5 yılda 105 bin ağacı toprakla buluşturduk" dedi.

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla Gaziemir Belediyesi kentin 8 farklı noktasında, vatandaşa 3 bin çam ve meyve fidanı dağıttı. Bu yıl 5. si düzenlenen fidan dağıtım etkinliğine Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'da katıldı. Çevreye verdiği önemle bilinen ve 'Gaziemir'de yaşayan herkesin bir dikili ağacı olacak' inancıyla hareket eden Belediye Başkan'ı Şenol, bugüne kadar 105 bin fidanı toprakla buluşturduk. Yüzde 65'i orman olan kentimizde yeşil miktarını yüzde 79 arttırmanın mutluluğunu yaşıyorum." diye konuştu.

Başkan Şenol döneminde çevreye önemli yatırımlar yapan Gaziemir Belediyesi, Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kurulan sera ve fidanlıklarda kentin ihtiyacı olan çiçek ve fidanları üretiyor. Budanan ağaç dalları çöpe atılmayarak özel makinelerde işlenip gübre olarak kullanılıyor. İnşaat alanlarında kalan ağaçlar ise kesilmekten kurtarılıyor, köklerinden taşınarak onlara ikinci hayat şansı tanınıyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziemir'de Yeşil Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement