Gaziemir'e "Engelsiz" Park - Son Dakika
Yerel

Gaziemir'e "Engelsiz" Park

Gaziemir\'e "Engelsiz" Park

Gazi Mahallesi'nde yapılan Mehmet Afacan Parkı, engelli vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlendi.

08.10.2013 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazi Mahallesi'nde yapılan Mehmet Afacan Parkı, engelli vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlendi. Engelsiz park temasıyla hayata geçirilen parkın açılışını yapan Belediye Başkan Şenol, "Engelsiz parkımız kırmızı bayrak ödülüne aday" dedi.

Gaziemir Belediyesi, Gazi Mahallesi'nde inşa ettiği Mehmet Afacan Parkı ile engelli vatandaşların isteklerine cevap veriyor. 'Engelsiz park' temasıyla inşa edilen parkta engelli vatandaşların kullanıma uygun olarak özel tasarlanmış spor aletleri ve oyun grupları yer alıyor. Oyun gruplarının ve spor aletlerinin bulunduğu kısmın tabanı kauçukla kaplanarak, düşme anında meydana gelebilecek yaralanmaların önüne geçiliyor. Çocukların güvenli ortamda vakit geçirmesi için her ayrıntının düşünüldüğü parkta, isteyen vatandaşlar açık havada spor yapmanın, isteyenler de oturma gruplarında zaman geçirmenin keyfini sürecek. Tabanı kauçukla döşenen parkın yeşillendirilmesinde akasya, sığla ağacı, tesbih ağacı ve yer örtücü bitkiler kullanıldı.

Parkın açılışını Afacan Ailesi'yle birlikte yapan Başkan Şenol, Mehmet Afacan'ın Gaziemir'in spor tarihine ve sosyal hayatına damgasını vurduğunu söyledi. Başkan Şenol, "Engelsiz parkımız Gaziemir'de ilk olma özelliğini taşıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği 'Engelsiz İzmir' projesine destek olan parkımızla kırmızı bayrak ödülüne adayız" diye konuştu. Açılıştan sonra Şenol, çocuklarla birlikte parka defne ağacı dikti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziemir'e 'Engelsiz' Park - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement