Ankara'da Gaziler Günü Töreni - Son Dakika
Yerel

Ankara'da Gaziler Günü Töreni

Ankara\'da Gaziler Günü Töreni

Gaziler Günü nedeniyle Ankara'nın ilçelerinde tören düzenlendi.

19.09.2014 15:32  Güncelleme: 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çubuk Atatürk Parkı'ndaki tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Yavuz Selim Okulu Türkçe Öğretmeni Yasin Aydın, "Türk insanı gazi veya şehit olan atasını en derin duygularla anmaktadır. Sohbetinde, işinde, ibadetinde bulduğu her fırsattı bu uğurda değerlendirmektedir. Ecdadımız 'ölürsem şehit, kalırsam gaziyim' düsturuyla savaşmış, canını ortaya koymuş, en büyük miraslardan birisi olarak bize bu yüce unvanları bırakmıştır" dedi.

Tören, şiirlerin okunması ve seymen ekibinin gösterisinin ardından sona erdi.

Törene Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Tiryaki, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Karataş, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, CHP İlçe Başkanı Vural Çokcan, Kıbrıs gazileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

-Kazan

Milli Egemenlik Parkında düzenlenen törene Kazan Kaymakamlığına vekalet eden Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar, Garnizon Komutanı adına Hava Piyade Albay Tarkan Bayındır, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Çıtlak, gaziler ile daire amirleri katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende bir konuşma yapan Kıbrıs Gazisi Özcan Altunel, şehitler ve gazilerin Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri olduğunu belirterek, "Vatanımız, milletimiz, bayrağımız, namusumuz ve şerefimiz için kutsal topraklarımıza emperyalistler ve teröristler girmesin diye bir gül bahçesine girercesine seve seve şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimiz ve kader arkadaşlarımız ruhunuz şad olsun. Gazaya koşup kolunu bacağını, gözünü kaybeden kahraman gazilerimiz vatan sizlere minnettardır" diye konuştu.

Milli Egemenlik Parkındaki törenin ardından Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, gazi ve şehit ailelerini bir kafeye davet ederek ikramda bulundu.

-Şereflikoçhisar

Gaziler Günü dolayısıyla Şereflikoçhisar Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tatbikat Merkez Komutanlığında görevli Piyade Üsteğmen Ferhat Kılıç, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e gazi unvanı ve mareşal rütbesinin verildiği günün 93. yıldönümü olduğuna dikkat çekerek, "Gazilik Türk kahramanının yaşayan efsanesidir, dün dedelerimizin Çanakkale'de, Sakarya'da Dumlupınar'da, Kıbrıs'ta görev yaptığı gibi bugün de bizler aynı inançla bu huzurun bekası için vücudumuzu siper etmeye hazırız, bizim için şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir" dedi.

Öğrencilerin şiir sunumlarıyla tamamlanan anma töreninin ardından şehit yakınları ve gaziler Kaymakam Erol Karaömeroğlu'nun makamında bir süre sohbet etti.

Daha sonra 1994 yılında Şırnak'ın Silopi ilçesinde şehit olan Şehit Piyade Er Orhan Durukan'ın adının verildiği okul ziyaret edildi. Anne Neriman Durukan, Kaymakam Erol Karaömeroğlu, Tatbikat Merkez Komutanı Kurmay Albay Mustafa Çiçek, Belediye Başkanı Ferda Polat ile gazi ve şehit ailesi yakınları tarafından ziyaret edilen okulda duygusal anlar yaşandı.

Törenin sonunda gaziler ve şehit yakınları Tatbikat Merkez Komutanlığında Mehmetçikle öğlen yemeği yedi.

-Beypazarı

Atatürk Parkında bulunan Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ramazan Çalım, Jandarma Komutanı Alişan Zor, Beypazarı şehit ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ali Yalçınkaya, gaziler, şehit yakınları ile daire amirleri katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Mustafa Kaya, burada yaptığı konuşmada, ülke savunmasında Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kore'de, Kıbrıs'ta şehitlerin verildiğini belirterek, "Bizler de onların torunları, evlatlerı olarak şehit ve gazilerimize sahip çıkarak, onların dertleriyle dertlenip, onlara sahipsiz olmadıklarını, onları kucaklayarak göstermek istiyoruz" dedi.

Belediye başkanı Tuncer Kaplan ise Gaziler Derneğine 30 sandalye bağışında bulunacaklarını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara'da Gaziler Günü Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement