Gaziler Günü Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü Kutlamaları

Artvin'de Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

19.09.2014 15:41  Güncelleme: 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Anıtı önündeki törene, Vali Kemal Cirit, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Mehmet Duman, Vali Yardımcısı Hasan Ongu, daire amirleri, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve belediye başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Garnizon Komutanlığı adına Sağlık Üst Çavuş Mehmet Şahin günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Tören, Gazi Ortaokulu öğrencilerinden Bartu Avcı ile Karen Çelik'in şiirlerini okunası ile sona erdi.

Vali Cirit, törenin ardından Valilik salonunda gaziler ve şehit yakınlarıyla bir araya geldi. Gaziler ve Şehit yakınlarıyla bir süre sohbet ederek sorunlarını dinleyen Vali Cirit tüm gazilerin, Gaziler Günü'nü kutladı.

Cirit, "Bu vatan öyle bir coğrafya üzerine kurulu ki eğer bir yeri vatan haline dönüştürmek istiyorsanız kanınızı, canınızı, varlığınızı yüzyıllar boyu feda etmek zorunda kalabiliyorsunuz. Biz hem Avrupa'ya hem Asya'ya hem de Orta Doğu'ya hükmedebileceğimiz ve oralarda kendimize yer bulabildiğimiz bu vatan coğrafyasında sizlerin fedakarlıklarıyla rahat uykumuza devam etmekteyiz" dedi.

Artvin'de Gaziler Derneğinin kurulması için uğraşlarının devam ettiğini ifade eden Vali Cirit, "Eğer dernekleşebilirsek gazilerimiz için güzel bir yer bulalım. Dernekleşme biraz prosedürü yüksek bir iş ama bunu da en kısa sürede başarabileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de bu önemli günde gazilerle ve şehit yakınlarıyla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından gazilere hediyeler takdim edildi onurlarına Polisevi'nde düzenlenen yemeğe geçildi.

Artvin'in ilçelerinde de Gaziler Günü törenlerle kutlandı. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement