Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

Araban ilçesinde tören düzenlendi.

19.09.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araban ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

Araban Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenk konulup saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir Çiler, törendeki konuşmasında, çağın koşullarına, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmanın ancak tarih bilinciyle mümkün olduğunu söyledi.

Gazilerin yazdığı destanı sonraki nesillere aktarmak gerektiğini ifade eden Çiler, "Milletimizin kahramanlıklarının en şanlılarından birisi ve bize zaman olarak en yakını Milli Mücadelemizdir. Türk insanı kendine yakışan zaferi, burada da elde etmeyi bilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün etrafında kenetlenerek, onun rehberliğine inanarak, bağımsızlığına göz dikenleri vatanından kovmuştur" dedi.

Şimdiki nesillerin bu mücadelede gazilik ve şehitlik şerefine ulaşan atalara minnet duyduğunu dile getiren Çiler, şunları kaydetti:

"Bulunduğumuz coğrafya tarihin en kanlı savaşlarına, en karmaşık siyasi oyunlarına sahne olmuştur. Bu olumsuzluklar etrafımızda sürüp gidiyor. Böyle olmasına rağmen milletimiz ülkesini bir istikrar ve güven ortamı haline getirmeyi başarmıştır. Gazi yahut gazi olmaya hazır milyonlarca ferdiyle bu huzur, bu sükun sürecektir. Kahramanlığı ve hürriyet tutkusunun yanında, milletimizin bir üstün özelliği de sahip olduğu vefa duygusudur. Bize Türkiye Cumhuriyetini emanet eden gazi ve şehitlerimize gösterdiğimiz hürmet bundandır. Türk insanı gazi veya şehit olan atasını en derin duygularla anmaktadır. Sohbetinde, işinde, ibadetinde bulduğu her fırsatı bu uğurda değerlendirmektedir. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Gününü kutluyoruz."

Töreni, çok sayıda vatandaş izledi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement