Gaziler Günü - Son Dakika
Politika

Gaziler Günü

BBP Genel Başkanı Destici: "Şehit ve gaziler, toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir"

19.09.2014 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şahit ve gazilerin toprağı vatan, insanı ulus yapan değerler olduğunu bildirdi.

Destici, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin, vatanı uğruna şehit ve gazi olmayı her zaman kutsal bir görev saydığını, vatanı için savaşmaktan hiçbir zaman kaçınmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu aziz vatanın kazanılması, imkansız savaşlardan başarıyla çıkması ve Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan da işte bu ruhtur. Gazilerimiz, şehitlerimiz ile cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarıdır. Şehit ve gaziler, toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında, şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Ülkemiz bugün dünden olduğundan daha fazla, iç ve dış düşmanlarımızın yoğunlaşan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki Türk halkının azim ve kararlılığı, her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir. Al rengini şehit kanından alan şanlı bayrağımızın rengi son dönemde toprağa düşen şehitlerimizin kanlarıyla daha da katmerleşmiştir."

"Bizler, bugün ülkemizde özgürce yaşayabiliyorsak bunu kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize borçlu olduğumuzu unutmamalıyız" değerlendirmesini yapan Destici, gazilere, gazi ve şehit yakınlarına sahip çıkmak, itibarlarını korumak ve hak ettikleri koşullarda yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Destici, şunları kaydetti:

"Bu anlamlı gün dolayısıyla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin muhafazası için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimize, hayatını kaybeden gazilerimize Allah'tan rahmet diler, kahraman gazilerimize partim ve şahsım adına minnet ve şükranlarımı sunarım." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement