Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ve Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, ''Gaziler Günü'' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

19.09.2014 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ve Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, "Gaziler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Uzer mesajında, şehitun nurlanmış, gazinin onurlanmış insan olduğunu belirterek, ecdadımızın emaneti olan cennet vatanı korumak, Türkiye'yi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak, demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla tesis etmek, demokrasiden, hukuktan ve özgürlüklerden taviz vermeksizin Türkiye'yi daha da güçlendirmek için elbirliğiyle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Vatanın bütünlüğünü hedef alan güçlerin, kahraman güvenlik güçleri ve vatansever Türk insanının mücadele azmi ve kararlılığı karşısında er ya da geç yok olacağını dile getiren Uzer, "Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bu toprakların vatan olmasında kanına canını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor Gaziler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa da, tarih boyunca bağımsızlık ve özgürlüğünü korumak için omuz omuza mücadele eden ve zor şartlara rağmen zaferler elde eden Türk milletinin sahip olduğu vatan sevgisi ve istiklal ruhu tüm dünyaya örnek olduğunu bildirdi.

Kurtuluş Savaşı'nın sonunda elde edilen eşsiz zaferde de şehitlerimizin kanları kadar, gazilerin fedakarlık ve azimlerinin  büyük önem taşıdeken Kısa, şöyle devam etti:

"Bu anlamlı gün dolayısı ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, yurdumuzun bölünmez bütünlüğü, ulusumuzun birlik ve beraberliği için üstün fedakarlıklar göstererek canı pahasına ölümüne göğsünü siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan kahraman gazilerimizin Gaziler Gününü saygı ve sevgiyle kutluyorum." - Gaziantep

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement