Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

Uşak ve Eşme'de, tören düzenlendi.

19.09.2014 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziler Günü, Uşak ve Eşme'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kent Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene, Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, gazi ve şehit dernekleri üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Tören sonrası Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şubesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Uşak Temsilciliği ve Uşak Şehit Aileleri Yardımlaşma ve İnsan Hakları Derneği üyeleri, Vali Yavuz'u ziyaret etti.

Yavuz, ziyaretteki konuşmasında, gaziler ile gurur ve onur duyduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Aziz milletimizi büyük yapan, bu vatana fedakarlık yapanlara sahip çıkmasıdır. Göreve başladığım yedi aylık süre zarfında gazi ve şehit ailelerimizi, evlerinde ziyaret ettim. Bundan sonraki süreçte de ziyaretlerimiz devam edecek. Evine gitmediğim gazimiz kalmayacak. Gazilerimize ve şehit ailelerimize, kamu kurum ve kuruluşlarında kolaylıklar sağlanması konusunda sürekli talimat veriyoruz. Zira gazilerimiz ve şehit ailelerimiz, bizlere emanettir. Gazi ve şehit ailelerimizin daima yanındayız."

-Eşme

Eşme Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende gaziler adına konuşan Ahmet Bozkurt, ayrıca yazdığı "Gaziler" adlı şiiri okudu.

Törene katılan öğrencilerin de şiir okumasının ardından kutlama, Eşme Belediyesi Aile Çay Bahçesi'nde devam etti.

Törene, Kaymakam Türker Çağatay Halim, Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Ramazan Güçlü, Emniyet Müdürü Ahmet Karaman, daire amirleri, gaziler, şehit yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement