Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

Malatya'nın Arguvan ve Hekimhan ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Arguvan ve Hekimhan ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Arguvan'da Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na Kaymakam Selçuk Yosunkaya, İlçe Jandarma Komutan Üsteğmen Cem Eroğlu ve Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş tarafından çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardında İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Astsübay Çavuş Turan Yağcı yaptığı konuşmada, bütün şehit ve gazi yakınlarının herkesin baştacı olduğunu belirterek, "19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşallik rütbesi ile Gazilik unvanının verildiği tarihin 94'üncü yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı gün dolayısıyla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere asil kanlarını vatan uğruna akıtan şehitlerimizi rahmetle anar, kahraman gazilerimize de sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim" ifadelerini kullandı.

Hekimhan

Hekimhan Atatürk Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Programa, Kuluncak Kaymakamı Tolga Özdemir, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, İlçe Garnizon komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen. Osman Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Topal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Dilek, gaziler, askerler, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement