Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

Bulancak'ta 19 Eylül Gaziler Günü, törenle kutlandı.

19.09.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulancak'ta 19 Eylül Gaziler Günü, törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

İlçe Karakol Amiri Komiser Mustafa Baş, burada yaptığı konuşmada, vatanın bölünmez bütünlüğü, ülkenin bağımsızlığı, birlik ve beraberliğin korunması uğruna şehit ve gazilerin vatan savunması için verdiği mücadelenin, dünya tarihinde gururla övünç duyulan kahramanlık ve vatanseverlik destanı olarak yer aldığını söyledi.

Baş, 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verildiğini anımsatarak, "Bu gün, Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu gün geçmişten günümüze bu topraklara Türk mührünü vuran, vatan sevgisinin sembolü gazilerimize de şükranlarımızı sunduğumuz ayrıcalıklı bir gündür" dedi.

Törene Kaymakam Tayfur Elbasan, Garnizon Komutanı Binbaşı Sedat Öz, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Güngör, İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı Şenol Tayan, Gaziler Derneği Başkanı Dursun Beyaz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement