Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

Elazığ'ın Sivrice ve Maden ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2015 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'ın Sivrice ve Maden ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Sivrice'de Hükümet Konağı önündeki alanında düzenlenen törende, İlçe Kaymakamı Cengiz Erdem, Belediye Başkanı  Ebubekir Irmak ve İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı İzzet Şeref  tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Cumhuriyet Ortaokulu Müdür Yardımcısı Kadir Tanış, milleti millet yapan bir takım değerler olduğunu ve bu değerlerden de bir tanesinin gazilik olduğunu söyledi.

Tanış, "Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu zamanların, şehit ve gazilerimizi anarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekişmesine vesile olmasını temenni ediyoruz. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Törenin ardından Kaymakam Erdem, gazileri makamında kabul etti.

Maden ilçesinde tören düzenlendi

Tören, İlçe Kaymakamı Davut Düzgün, Belediye Başkanı Musa Orhan ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Önder'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmaları ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Üstçavuş Serkan Kaykan yaptı.

Jandarma Er Abdullah Aykaç ve Jandarma Er Mehmet Üstün tarafından okunan şiirlerin ardından törene Belediye Düğün Salonunda devam edildi.

Törene, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Kızıltoprak, Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir, İlçe Müftüsü İbrahim Kapancı, daire müdürleri, gazi ve yakınları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement