Gaziler Günü Edremit'te Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü Edremit'te Törenle Kutlandı

Gaziler Günü Edremit\'te Törenle Kutlandı

Gaziler Günü, Balıkesir’in Edremit ilçesinde de törenle kutlandı.

19.09.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziler Günü, Balıkesir'in Edremit ilçesinde de törenle kutlandı.

Şehit Hamdibey Meydanı'nda gerçekleşen tören programı resmi dairelerin Atatürk anıtına çelenk bırakmalarıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, gaziler adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ali Çakır yaptı.

Çakır, "Toprak suyla yoğrulduğunda çamur, kanla yoğrulduğunda vatan olur. Bizler atalarımızın bize emanet ettiği 19 Eylül Gaziler Günü'nde bir kez daha İstiklal Mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi' unvanı verilişinin yıldönümü vesilesiyle, şanlı tarihimizin mimarları olan tüm şehitlerimizi, tüm gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz. savaş alanında kazanılan rütbelerin en büyüğü şehitlik, ikincisi ise gaziliktir. Biz muharip gaziler, aldığımız rütbeyi hak edebilmek için, topyekun ulusça kurtuluş savaşı vermiş gazi bir milletin çocukları olarak, yakın bir tarihte (1950-1953) tarihlerinde Kore'de, Güney Kore halkına yapılan zulme, 1974 yılında yavru vatan Kıbrıs'ta soydaşlarımıza, yıllarca yapılan zulme karşı yapılan Barış Harekatı ile son vererek, adaya barış ve güveni getirdik. Ne mutlu bu vatan için şehit ve gazi olana. Ne mutlu Türküm diyene"dedi.

Törene, Kaymakam Ali Sırmalı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat Ünlü ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale ile Kore gazisi emekli Albay Mehmet Zaman ve diğer idare amirleri, gaziler, şehit aileleri ve şehit yakınları katıldı.

Bu arada törene, ilçedeki tugay ve tümen komutanlığı zamanda uzun zaman merkez komutanlığı yapan ve halk tarafından da çok sevilen Kore gazisi emekli Albay Mehmet Zaman'da katılarak ilgi odağı oldu.

Protokol üyeleri tören sonrası gazilere karanfil hediye ettiler. Gaziler tören sonrası mihmandarlar eşliğinde, Altınoluk Akçam Motel'de onurlarına düzenlenen yemeğe katıldılar. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü Edremit'te Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement