Gaziler Günü Gururla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü Gururla Kutlandı

Gaziler Günü Gururla Kutlandı

Manisa’da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törenlerde askerlerle birlikte aynı safta duran gaziler büyük bir gurur yaşadı.

19.09.2014 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törenlerde askerlerle birlikte aynı safta duran gaziler büyük bir gurur yaşadı.

Gaziler Günü kutlamaları çerçevesinde Manisa'da da tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Manisa Vali Vekili Mehmet Yüce, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, CHP Manisa Milletvekili Özgür Öze, Daire başkanları ve Şube Müdürleri, Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şubesi Başkanı Şener Tarım, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş, dernek üyesi gaziler, siyasi partilerin temsilcileriyle birlikte askeri ve sivil erkan katıldı.

Gaziler Günü Anma Töreni Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Daha sonra Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şubesi Başkanı Şener Tarım, günün anlamına ilişkin bir konuşma yaptı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören Tarım'ın konuşmasının ardından sona erdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından protokol üyeleri, Muharip Gaziler Derneği, Yurt Savunması Gazileri ve Şehit Aileleri Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği ile birlikte Türkiye Harp Malulü Gazileri, Şehit Dul ve Yetimleri Derneklerini ziyaret etti. Gazi Derneklerinin faaliyetleri hakkında bilgi alan protokol üyeleri, daha sonra 1950 yılında Kore Savaşı'nda Gazi olan Duran Özkan'ı evinde ziyaret ederek eski günleri yad etti. Ardından 17 Eylül 2010 tarihinde Hakkari/ Yüksekova'da bölücü terör örgütünce yapılan bombalı saldırı sonrası silahlı saldırıda yaralanan Gazi Ercan Okumuş'u da evinde ziyaret eden protokol üyeleri, bir süre sohbet etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü Gururla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement