Niğde'de Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Niğde'de Gaziler Günü Kutlandı

Niğde\'de Gaziler Günü Kutlandı

Niğde'de 19 Eylül Gaziler Günü, Cumhuriyet Meydanında törenle kutlandı.

19.09.2014 15:41  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de 19 Eylül Gaziler Günü Cumhuriyet Meydanında törenle kutlandı.

Törene Niğde Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Bayrak, Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Ucgun, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Askerlik Şubesi Başkanı Albay Kadir Okyay, Niğde PMYO Müdürü İsmail Koca, kurum müdürleri, gaziler, şehit aileleri, öğrenciler, vatandaşlar ve askeri erkan katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Niğde Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Türkiye Harp Malulü ve Gaziler Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Çelenk sunumunu ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Jandarma Yarbay Süreyya Güler: "Türk ulusunun birlik ve beraberliğini ve devletimizin bağımsızlığını aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz" dedi.

Güler, Kutsal vatanın bütünlüğünü korumak uğrunda üstün feragat ve fedakarlık örneği göstererek canını ortaya koyduğu görevinden gazilik onuruyla yüceltilen gazilerin günü olduğunu ifade ederek şunları dedi: "bugün aynı zamanda Türkiye Büyük millet Meclisinde ulusumuzun bir vefa nişanesi olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e gazi unvanının verildiği günün de yıl dönümüdür. Vatan sevgisi ile dolu göğsünüzle düşman karşısında ördüğünüz çelikten duvarla değil düşman elinin düşmanın hain emellerinin bile yurt toprağına uzanmasına izin verilmeyeceğinin en açık delili sizlersiniz. Bu vatan topraklarında özgürce yaşayan bizler sizlere minnet ve şükran duygularımızı bir kez daha dile getiriyoruz. Yazdığınız cesaret destanlarıyla Türk ulusunun hafızasına kazınan adlarınız sonsuza kadar yaşatılacaktır. Karşılaştığınız tüm olumsuzlukla mücadelede bizlere güç vermeye devam edeceksiniz. Hatıralarınızı yüceltmek gazi olarak verdiğiniz hayat mücadelesinde sizlere sahip çıkmak hem yüce önderimizin bir vasiyeti hem de ulusumuz tarihine mazisine bağlılığının bir ifadesidir. Türk ulusunun birlik ve beraberliğini ve devletimizin bağımsızlığını aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Sergilediğiniz kahramanlıklar yurdumuza ve milletimize gelecek her türlü tehdit ve mücadelede bizlere ve gelecek nesillere ilham kaynağı olmaya devam edecektir"

Türkiye Harp Malulü ve Gaziler Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız, vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olmadığını vurgulayarak: "şehit nurlanmış gazi onurlanmış Tük askeridir" dedi.

Yıldız yaptığı konuşmada: " bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin yanı sıra Kore ve Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin var oluş mücadelesinde ve iş güvenlik hareketi sonucu kazanılan gazilerimizin onurlandırıldığı gündür. Gaziler günü canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilerimize kutlu olsun. Dün olduğu gibi bu günde aynı inançta bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ulusal değerlere saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya canımızı feda etmeye hazırız bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz şehit nurlanmış gazi onurlanmış Tük askeridir."

Konuşmaların ardından şiirler okundu, şiirlerin okunmasının ardından tören sona erdi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'de Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement