Gaziler Günü Saruhanlı'da da Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü Saruhanlı'da da Kutlandı

Gaziler Günü Saruhanlı\'da da Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ’Mareşal’ ve ’Gazi’lik unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü Saruhanlı’da da düzenlenen törenle kutlandı.

19.09.2016 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal' ve 'Gazi'lik unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü Saruhanlı'da da düzenlenen törenle kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal' ve 'Gazi'lik unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü Saruhanlı'da düzenlenen törenle kutlandı. Törene Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat karakuş, Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, daire amirleri, Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende Mülki İdare Amirliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta sunulmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu. İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Kıdemli Başçavuş Yusuf Başaran günün anlam ve önemine değindiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM'nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı verilmiştir. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varoluş mücadelesinde ve iç güvenlik harekatı sonucunda kazanılan gazilerimizi onurlandırıldığımız gündür. Gaziler günü, canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun. Bizi bu mutlu günle onurlandıran herkese şükranlarımızı sunarız. Dün olduğu gibi bugün de, aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki en büyük önemi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Eylül 1921'de TBMM tarafından gazilik unvanı tevcih edilmesi üzerine söylediği şu ifadeler yer almaktadır; 'Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu unvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım. Milli bağımsızlığımızı,, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir. Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malul veya gazi olarak hayat mücadelesini veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir..' Gazi Atatürk'ün bu sözleri, gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gurur ve teminatıdır. Aynı zamanda Atatürk'ün bir vasiyeti olarak kabul edilmelidir. Bu günde bizlerle beraber olarak mutluluğumuzu paylaşan sizlere tüm gaziler adına teşekkür ederim. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silaha arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygı iler eğilir, kahraman gazilerimize sevgi ve şükranlarımızı sunarım" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü Saruhanlı'da da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement