Gazilerden Yapılan Kesinti Suriyelilere mi Veriliyor? - Son Dakika
Güncel

Gazilerden Yapılan Kesinti Suriyelilere mi Veriliyor?

Gazilerden Yapılan Kesinti Suriyelilere mi Veriliyor?

Başbakan'ın "ne kadar dua etsek azdır" deyip sırtlarını sıvazladığı gazilerden kesilen maaşların Suriyelilere verildiği iddia edildi.

10.11.2015 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan'ın "ne kadar dua etsek azdır" deyip sırtlarını sıvazladığı gazilerden kesilen maaşların Suriyelilere verildiği iddia edildi. Suriyeli mültecilere ise ayda 250 dolar (yaklaşık 800 TL) ödeyen devlet, vatan için kolunu bacağını kaybeden gazilere sadaka gibi maaş veriyor. Çünkü Muharip Gazilere ödenen maaş 360 ila 635 TL arasında değişiyor. Gezi parkında görevli polislere 24 maaş ikramiye veren iktidar, Kıbrıs, Kore ve Güneydoğu gazilerini rafa kaldırdı. Çünkü birçok gazinin özlük hakları bile yok. Gaziler, canlarını düşman kurşunlarının değil, devletin vefasızlığı ve vurdumduymazlığının daha çok acıttığını dile getiriyorlar.

Başbakan'ın "ne kadar dua etsek azdır" deyip sırtlarını sıvazladığı gazilerden kesilen maaşların Suriyelilere verildiği iddia edildi. Bu iddianın sahibi Diyarbakırlı Kore Gazisi Hacı Şeyh Zülfükar Kılıç. Aldığı gazi maaşından kesinti yapıldığını, bunun da Suriyelilere verildiğini iddia eden Kılıç, daha önceden bin lira olan gazi maaşının 500 liraya indiğini, en son yapılan zamla eline 635 lira geçtiğini söyledi. Gazi Kılıç, kesinti üzerine bunun nedenini sorduğunu, yetkililerin; Suriyeliler yapılan yardım için kesildiğinin kendisine söylediğini ifade etti.

Önce bin, sonra 500 en son zamla 635 lira alıyor

Gazi Kılıç, Bağ-Kur emeklisi olduğunu, aynı zamanda da Kore Gazisi olduğu için ayrıca Gazi Maaşı da aldığını belirterek, daha önce 1000 lira gazi maaşı aldığını, bunun 500 liraya indiğini, en son yapılan zamla eline 635 lira geçtiğini söyledi. Emekli ve gazilerin aldıkları maaşların çok düşük olduğunu, buna rağmen geçinmeye çalıştıklarını anlatan Kore Gazisi Şeyh Zülfükar Kılıç, şöyle konuştu;

Maaş kesiliyor

"Ülke genelinde emekli olanlar maalesef geçinemiyor. Buna rağmen maaşlarımızdan kesintiler yapılıyor. Bu doğru değildir. Ben yıllarca direksiyon sallayarak çoluk çocuğumun geçimini sağladım, Bağ-Kur'a prim ödedim. Elbette bunun karşılığında da rahatlıkla geçine bilmeliyim. Ülkemiz binlerce kilometre uzakta temsil ettim. Gazi oldum. Bunun karşılığında da maaş bağlandı. Ne yazık ki bu gazi maaşımdan kesinti yapılıyor. Sorduğumda kesintinin Suriyelilere yapılan yardım için kesildiği söylendi. Ben kıt kanat geçinirken, yardım yapmam mümkün değil. Bu yanlışlığın düzeltilmesi istiyorum"

Mülteciye 800 TL, Gaziye 360 TL

Suriyeli mültecilere ise ayda 250 dolar (yaklaşık 800 TL) ödendiği biliniyor. Vatan için kolunu bacağını kaybeden gazilere AKP'den sadaka gibi maaş veriliyor. Geçtiğimiz Eylül ayının son haftası olan Gaziler Haftası'nda bir araya gelen gazi ailelerinin yürek burkan tablosu acı gerçeği bir kez daha ortaya çıkarmıştı. Çünkü Muharip Gazilere ödenen maaş 360 ila 635 TL arasında değişiyor. AKP'nin kucak açtığı Suriyeli mültecilere ise ayda 250 dolar yardım maaşı ödeniyor. Gezi parkında görevli polislere 24 maaş ikramiye veren iktidar, Kıbrıs, Kore ve Güneydoğu gazilerini rafa kaldırdı. Çünkü birçok gazinin özlük hakları bile yok.

Anzaklar kadar değerleri yok!

Kanadalı gaziler 1200 dolar, ABD ve Avustralyalı gaziler ise 3 bin dolar maaş alıyor. Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazilerinin maaşları dereceye göre sınıflandırılıyor. Özellikle son on yıl içerisinde Şehit ve Gazilerin durumlarını düzenleyen kanunlar çıkarılsa da özellikle çalışamayacak durumda olan gaziler sembolik gazi maaşı ile yaşam mücadelesi veriyor.

Kaynak: Özgür Haber Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Gazilerden Yapılan Kesinti Suriyelilere mi Veriliyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement