Son dakika Toki haberleri, Toki son dakika, son dakika Toki

Son Dakika Toki Haberleri

  • Karabük'teki 'İlk evim, ilk iş yerim' projesi yazın teslim edilecek
    15 Mar Karabük'teki 'İlk evim, ilk iş yerim' projesi yazın teslim edilecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Karabük'teki 'İlk evim, ilk iş yerim' projesi ile ilgili jeolojik etüt çalışmalarının tamamlandığını ve yaz aylarında teslim edileceğini açıkladı.

  • Nurdağı Bademli TOKİ Konutları'nda Anahtar Teslim Töreni Yapıldı
    10 Mar Nurdağı Bademli TOKİ Konutları'nda Anahtar Teslim Töreni Yapıldı

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve AFAD iş birliğinde Nurdağı Bademli TOKİ Konutları'nda tamamlanan 136 konutun anahtar teslim töreni yapıldı.

  • TSE Sektör Buluşmaları Toplantısı Erzurum'da Gerçekleştirildi
    06 Mar TSE Sektör Buluşmaları Toplantısı Erzurum'da Gerçekleştirildi

    Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) Türkiye'nin birçok şehrinde iş dünyasının farklı sektörlerinden temsilcilerle bir araya gelmek için başlattığı 'TSE Sektör Buluşmaları Toplantısı' 10.'su Erzurum'da gerçekleştirildi. Toplantıda, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Erzurum'un turizm sektörüne katma değer sağlayacağını belirtti ve TSE'nin kalite ve standartlar konusundaki çalışmalarından bahsetti.

  • Adıyaman Belediyesi Vartana Prefabrik Yaşam Alanında Asfalt Çalışmalarına Devam Ediyor
    05 Mar Adıyaman Belediyesi Vartana Prefabrik Yaşam Alanında Asfalt Çalışmalarına Devam Ediyor

    Adıyaman Belediyesi, TOKİ ve Emlak Konut işbirliği ile deprem sonrası şehre kazandırılan Vartana Prefabrik Yaşam alanında asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Şehrin yeniden imarı ve ayağa kaldırılması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, vatandaşların daha konforlu bir şekilde ulaşımının sağlanması adına asfalt çalışmalarının başlatıldığını belirtti.

  • Tunceli'de Deprem Hazırlıkları: Arama Kurtarma Okulu Oluşturulacak
    05 Mar Tunceli'de Deprem Hazırlıkları: Arama Kurtarma Okulu Oluşturulacak

    Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, kentte olası depremlere karşı yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tunceli'de jandarma ve polis sayısının diğer illere göre fazla olduğunu belirten Tekbıyıkoğlu, 1200 arama kurtarma ekibi oluşturulduğunu ve Tunceli'nin adeta bir arama kurtarma okulu gibi olacağını söyledi. Ayrıca, deprem riski taşıyan bölgelerin tespiti için çalışmaların devam ettiği ve kentteki konut problemini azaltmak için TOKİ ile işbirliği yapıldığı da açıklandı.

  • Yabancıların taşınmaz edinimlerinde değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişiklik yapıldı
    05 Mar Yabancıların taşınmaz edinimlerinde değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişiklik yapıldı

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi. Yabancıların taraf olduğu işlemlerde düzenlenecek değerleme raporları, GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanacak. Değerleme raporu başvuruları Web Tapu üzerinden yapılacak.

  • Murat Kurum, aleyhinde atılan sloganları destek sandı: Allah razı olsun
    03 Mar Murat Kurum, aleyhinde atılan sloganları destek sandı: Allah razı olsun

    Cumhur İttifikakı'nın İBB adayı Murat Kurum, İstanbul'da katıldığı bir etkinlikte TOKİ mağdurları tarafından protesto edildi. Konuşması "Mağdurlar burada, Murat Kurum buraya" sloganları ile kesilen Kurum, bu sloganların kendisine destek amacıyla atıldığını düşünerek "Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

  • Kayseri'de Kentsel Dönüşüm Projeleri Yeni Dönemde Hız Kazanacak
    01 Mar Kayseri'de Kentsel Dönüşüm Projeleri Yeni Dönemde Hız Kazanacak

    Başkan Büyükkılıç, Kayseri'yi dirençli bir kent yapmak için çalışmalar yapacaklarını ve yeni projelerin müjdesini verdi. Yapılacak projeler arasında İncesu Saraycık Mahallesi, Semerkent Toplu Konut Projesi, Argıncık Kentsel Dönüşüm Projesi ve Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi bulunuyor.

  • Hatay'ın Samandağ ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilen 424 konut hızla yükseliyor
    26 Şub Hatay'ın Samandağ ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilen 424 konut hızla yükseliyor

    Hatay'ın Samandağ ilçesinde, depremin yaralarını sarmak amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen 424 konutluk yeni proje hızla ilerliyor. Proje, yöresel mimariye uygun olarak tasarlanmış olup, konutların yanı sıra oyun parkları, spor alanları ve dinlenme alanları da içermektedir.

  • TOKİ Mağdurları Maltepe Meydanı'nda Açıklama Yaptı
    25 Şub TOKİ Mağdurları Maltepe Meydanı'nda Açıklama Yaptı

    TOKİ konutlarının teslim edilememesi ve konut fiyatlarına yapılan zamlar nedeniyle mağdur olan vatandaşlar, AKP Maltepe İlçe Başkanlığı önünde açıklama yapmak istedi. Polis izin vermeyince tartışma çıktı. TOKİ mağdurları daha sonra Maltepe Meydanı'nda açıklama yaparak gıyabi cenaze namazı kıldı.

  • Gaziantep İslahiye'deki depremzedeler için TOKİ tarafından yapılan konutlara ilk aile yerleşti
    21 Şub Gaziantep İslahiye'deki depremzedeler için TOKİ tarafından yapılan konutlara ilk aile yerleşti

    Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesinde afetzedeler için TOKİ tarafından yapılan kalıcı konutlara ilk aile yerleşti. Değirmencik Mahallesi'nde inşa edilen ve 4 Şubat 2024'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından canlı bağlantıyla yapılan kura çekimlerinin ardından hak sahiplerine anahtar teslimi gerçekleştirilen 405 kalıcı konutun olduğu bölgede yaşam başlıyor.

  • Adıyaman'da köy konutlarının anahtarları teslim edildi
    17 Şub Adıyaman'da köy konutlarının anahtarları teslim edildi

    Adıyaman'da köy konutlarının anahtarları teslim edildi Adıyaman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, merkeze bağlı Akpınar köyünde 29 depremzedeye köy evlerinin anahtarını teslim etti.

  • Adıyaman'da depremzedelere köy evlerinin anahtarları teslim edildi
    17 Şub Adıyaman'da depremzedelere köy evlerinin anahtarları teslim edildi

    Adıyaman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Akpınar köyünde 29 depremzede için köy evlerinin anahtarlarını teslim etti. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilen köy konutlarından tamamlanan 29 adet ev, AFAD Adıyaman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından hak sahiplerine teslim edildi. Ayrıca ekipler, çocuklara da oyuncak dağıttı.

  • Adıyaman'da depremden etkilenen köylere konut anahtarları dağıtıldı
    17 Şub Adıyaman'da depremden etkilenen köylere konut anahtarları dağıtıldı

    Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen köy konutlarının anahtarları hak sahiplerine teslim edildi. AFAD ekipleri, depremzedelere konutları gezdirdi ve anahtarlarını teslim etti. Ayrıca, ekipler çocuklara oyuncak dağıtarak onların yüzünü güldürdü. Afetzedeler, köy konutlarını beğendiklerini belirterek AFAD ekiplerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde depremzedelere TOKİ tarafından yapılan 256 konutun anahtarı teslim edildi
    16 Şub Hatay'ın Payas ilçesinde depremzedelere TOKİ tarafından yapılan 256 konutun anahtarı teslim edildi

    Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan 256 konutun anahtarları, törenle hak sahiplerine verildi. Vali Mustafa Masatlı, törende yaptığı konuşmada, Hatay'ın 6 Şubat 2023'teki afette en fazla hasara uğrayan şehirlerden biri olduğunu belirtti. Hatay Valisi Masatlı, Payas ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilen 1351 konuttan 698'inin hak sahiplerinin belirlendiğini ve bugün 256 konutun anahtar tesliminin gerçekleştirildiğini söyledi. Depremzedeler, evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, Vali Masatlı ve beraberindekiler de vatandaşların evlerini gezdi.

  • Siirt'te 1.Etap Kentsel Dönüşüm Projesinde ilk yıkım başladı
    13 Şub Siirt'te 1.Etap Kentsel Dönüşüm Projesinde ilk yıkım başladı

    Siirt'te 1.Etap Kentsel Dönüşüm Projesinde ilk yıkım başladı Siirt'te "1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında 77'si ticari, 116'sı konut ve 5'i depo 198 yapının yıkımına başlandı.

  • TOKİ'nin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi'nde yaşanan sorunlar TBMM gündeminde
    12 Şub TOKİ'nin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi'nde yaşanan sorunlar TBMM gündeminde

    CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TOKİ'nin 2019 yılında başlattığı '100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi'nde hak sahiplerinin yaşadığı sorunları TBMM gündemine taşıdı. Vatandaşlar yıllardır konutların teslim edilmemesi, ödemelerin memur zammına göre belirlenmesi ve KDV oranının artırılması nedeniyle mağdur olduklarını belirtti. Genç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'ye konuyla ilgili sorular yöneltti.

  • Samsun Bafra'da 10 Bin Kişilik Cami İnşa Edilecek
    07 Şub Samsun Bafra'da 10 Bin Kişilik Cami İnşa Edilecek

    Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Millet Bahçesi'nde 10 bin kişilik cami yapılması için çalışmalara başlandı. Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, cami inşaatının temel atma töreninin yakın zamanda gerçekleştirileceğini belirtti. Millet Bahçesi'nin hemen köşesinde yer alacak olan cami, Bafra'nın sembolü olacak.

  • Asrın felaketinde sarsıntıyla uyandılar, evsiz kalacaklarını hiç düşünmediler...Depremzedeler gözyaşları içinde o anları anlattı
    06 Şub Asrın felaketinde sarsıntıyla uyandılar, evsiz kalacaklarını hiç düşünmediler...Depremzedeler gözyaşları içinde o anları anlattı

    Diyarbakır'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremde 412 kişi hayatını kaybetti. Depremzedeler, depremin 1. yıldönümünde yaşadıklarını anlattı. 9'u tutuklu 19 sanığa dava açıldı. Yıkılan yapıların yıkımı tamamlandı ve konutların yapımına başlandı. Deprem sürecinde psikososyal destek verildi. Soruşturma sonucunda 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianameler kabul edildi. Duruşmalar devam ediyor.

  • AK Parti'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, canlı yayında ''Gerçek Belediyecilik Yemini''ni okudu
    06 Şub AK Parti'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, canlı yayında ''Gerçek Belediyecilik Yemini''ni okudu

    AK Parti'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, katıldığı bir televizyon programında, ''Gerçek Belediyecilik Yemini''ni ilk kez okudu. Murat Kurum ayrıca seçimlerin yapılacağı 31 Mart gününün akşamı, diğer belediye başkan adaylarının da aynı yemini okuyacaklarını ifade etti.

  • Malatya'da afetin izleri siliniyor...Yükselen afet konutlarının son hali böyle görüntülendi
    05 Şub Malatya'da afetin izleri siliniyor...Yükselen afet konutlarının son hali böyle görüntülendi

    Malatya'da geçen bir yılın ardından 14 bin 636 afet konutunun inşası tamamlandı. Şubat ayında depremzedelere teslim edilecek olan konutlar dronla görüntülendi.

  • Malatya'da Depremzedelere Teslim Edilecek Konutlar Tamamlanıyor
    05 Şub Malatya'da Depremzedelere Teslim Edilecek Konutlar Tamamlanıyor

    Malatya'da geçen bir yılın ardından 14 bin 636 afet konutun inşası tamamlandı. Şubat ayında depremzedelere teslim edilecek olan konutlar, depremin etkilediği kentte yeni bir başlangıç yapmalarını sağlayacak.

  • TOKİ arsa dolandırıcısı tutuklandı
    03 Şub TOKİ arsa dolandırıcısı tutuklandı

    ESKİŞEHİR'de TOKİ'nin yaptığı arsa çekilişlerine katılanları arayıp tapuların çıktığını ve 10 bin lira para yatırması gerektiğini söyleyerek 43 kişiyi dolandırdığı tespit edilen S.O., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

  • TOKİ Arsa Dolandırıcılığı: 43 Kişi 430 Bin Lira Dolandırıldı
    03 Şub TOKİ Arsa Dolandırıcılığı: 43 Kişi 430 Bin Lira Dolandırıldı

    Eskişehir'de, TOKİ'nin arsa çekilişlerine katılanları arayıp tapuların çıktığını ve 10 bin lira yatırmaları gerektiğini söyleyerek 43 kişiyi toplam 430 bin lira dolandıran S.O., tutuklandı.

  • Eskişehir'de TOKİ dolandırıcılığı: 43 olayda 430 bin TL vurgun
    03 Şub Eskişehir'de TOKİ dolandırıcılığı: 43 olayda 430 bin TL vurgun

    Eskişehir'de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) çekiliş sonucu arsa almaya hak kazanan vatandaşları arayıp dolandıran S.O., Kocaeli'nin Darıca ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Şüpheli, 43 olayda toplam 430 bin TL dolandırıcılık yapmıştı.

  • Kilis Valisi Şahin, deprem konutları incelemesinde bulundu
    02 Şub Kilis Valisi Şahin, deprem konutları incelemesinde bulundu

    Kilis Valisi Tahir Şahin, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen kentte, TOKİ tarafından yapımına başlanan konutlarla ilgili incelemelerde bulundu. Vali Şahin ve Belediye Başkanı Ramazan, deprem konutları alanını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Konutların altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından hak sahiplerine teslim edileceği belirtildi.

  • TOKİ'den 'ev yapılmasını bekleyen 250 kişi mağdur oldu' iddialarına ilişkin açıklama Açıklaması
    27 Oca TOKİ'den "ev yapılmasını bekleyen 250 kişi mağdur oldu" iddialarına ilişkin açıklama Açıklaması

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) bazı basın yayın organlarında, "Parasını peşin ödeyerek ev yapılmasını bekleyen 250 kişi mağdur oldu" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, TOKİ tarafından inşaatları tamamlanan konutların hak...

  • Cumhur İttifakı'nın İstanbul ilçe belediye başkan adayları belli oldu
    20 Oca Cumhur İttifakı'nın İstanbul ilçe belediye başkan adayları belli oldu

    İstanbul'da Mahalli İdareler Seçimi için AK Parti'nin 37 ve MHP'nin 2 olmak üzere Cumhur İttifakı'nın 39 ilçe belediye başkan adayı belli oldu.

  • AK Parti Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ömer Arısoy Kimdir?
    20 Oca AK Parti Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ömer Arısoy Kimdir?

    AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayını açıkladıktan sonra Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı olarak Ömer Arısoy'u gösterdi. Arısoy, siyaset ve bürokrasi alanında uzun bir kariyere sahiptir. 31 Mart 2019 seçimlerinde Zeytinburnu ilçesinin belediye başkanı seçilen Arısoy, 2024 seçimleri için tekrar aday gösterilmiştir.

  • AK Parti Fatih Belediye Belediye Başkan adayı Mehmet Ergün Turan oldu
    20 Oca AK Parti Fatih Belediye Belediye Başkan adayı Mehmet Ergün Turan oldu

    AK Parti'de İstanbul ilçe belediye başkan adayları netleşti. İstanbul'un Fatih Belediye Başkan Adayı Mehmet Ergün Turan oldu. İşte Mehmet Ergün Turan'ın hayatı ve siyasi kariyeri...

  • Bayburt'ta Gençosman Mahallesi'nin sorunları yeni imar planı ile çözülüyor
    19 Oca Bayburt'ta Gençosman Mahallesi'nin sorunları yeni imar planı ile çözülüyor

    Bayburt Belediyesi tarafından yapılan yeni imar planı ile Gençosman Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm sorunları çözülüyor. Yeni düzenleme ile mahalle sakinleri evlerini yeniden yapabilecek ve yeşil alanlar ile otoparklar yapılacak.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, TOKİ mağduru vatandaşlarla sohbet etti
    15 Oca İBB Başkan adayı Murat Kurum, TOKİ mağduru vatandaşlarla sohbet etti

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, esnaf ziyareti sırasında TOKİ mağduru olduklarını ifade eden vatandaşlarla sohbet etti. Mağdur olduğunu söyleyen bir kadın, Kurum'a sitem ederek ''6 senedir kiradayız. Babam üzüntüsünden kanser olup öldü, annemi ise ev sahibi evden çıkardı. 6 senedir mağduruz.'' dedi.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kahramanmaraş'taki deprem konutlarını inceledi
    15 Oca İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kahramanmaraş'taki deprem konutlarını inceledi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş'ta yapılan deprem konutlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yerlikaya, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı ve Vali Mükerrem Ünlüer ile görüştü. İncelemeye İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve diğer yetkililer de katıldı.

  • Osmaniye Sumbas'ta 192 kalıcı konutun kaba inşaatı tamamlandı
    14 Oca Osmaniye Sumbas'ta 192 kalıcı konutun kaba inşaatı tamamlandı

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde, 6 Şubat'taki depremlerden etkilenenler için yapılan 192 kalıcı konutun kaba inşaatı tamamlandı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Karaömerli Mahallesi'nde yapımına başlanan 192 kalıcı konutta sona gelindi. Depremzedeler için 3+1 ve 2+1 daireden oluşan 12 bloğun yer aldığı alanda çevre düzenlemesi devam ediyor. Sumbas Belediye Başkanı Zeki Demiroğlu, 6 Şubat'ta yaşanan depremler öncesi ilçeye toplu konut yapılması için TOKİ'ye başvuruda bulunduklarını söyledi. TOKİ'nin ilçeye 126 konut yapmak için proje hazırladığını aktaran Demiroğlu, 6 Şubat'taki depremlerle projenin ertelendiğini belirtti. Depremlerin ardından 126 konutluk projenin 192 konuta çıkarıldığını anlatan Demiroğlu, 'Depremden dolayı konut sayısını arttırarak 3+1 ve 2+1 toplam 192 konut olarak yapımı tamamlandı. Bu konutların yapımına başlanalı yaklaşık 4-5 ay oldu, kısa bir sürede de yapımı tamamlandı.' diye konuştu. Demiroğlu, şu anda bölgede çevre düzenlemelerinin devam ettiğini kaydederek, konutları bir an önce depremzedelere vermek için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

  • İstanbul Başakşehir Kayaşehir'de 2.450 sosyal konut tamamlandı
    11 Oca İstanbul Başakşehir Kayaşehir'de 2.450 sosyal konut tamamlandı

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Başakşehir Kayaşehir'de 4 etap halinde inşa edilen 2.450 sosyal konut tamamlandı. Konutlar, millet bahçesi ve şehir hastanesi yakınında, yatay ve özgün mimariyle, sosyal donatıları, yeşil alanları, çocuk oyun alanları, kapalı otoparklarıyla dikkat çekiyor. Teslimler 15 Ocak'ta başlayacak.

  • Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, Bakan Uraloğlu ile toplantı yaptı
    07 Oca Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, Bakan Uraloğlu ile toplantı yaptı

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, adaylığının ilanı sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bir araya geldi. O anları sosyal medya hesabından paylaşan Kurum, ''Sayın Uraloğlu ile bir araya geldik, çilesiz İstanbul için projelerimizi konuştuk. İstanbul'un yollarında ulaşım çilesi bitene kadar durmayacağız.'' ifadelerini kullandı.

  • AK Parti'nin 26 il belediye başkan adayı belli oldu
    07 Oca AK Parti'nin 26 il belediye başkan adayı belli oldu

    İstanbul'da düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi için aralarında İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Eskişehir'in de aralarında bulunduğu 11 büyükşehir ile 15 ilin belediye başkan adayı açıklandı.

  • AK Parti İstanbul adayı Murat Kurum'dan adaylık ilanı sonrası ilk sözler
    07 Oca AK Parti İstanbul adayı Murat Kurum'dan adaylık ilanı sonrası ilk sözler

    AK Parti İstanbul adayı Murat Kurum, adaylığının ilanı sonrası basın açıklaması yaptı. Kurum yaptığı açıklamada, ''Kutlu bir yolculuğun ilk adımını atıyoruz. Hep birlikte İstanbul'un 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz.'' ifadelerini kullandı.

  • TOKİ Mağdurlarından İstanbul'da Çevre İl Müdürlüğü Önünde Eylem: 'Murat Kurum'un Maliyet Artışlarının Bize Yansıtılmayacağı Vaadi Vardı.
    07 Oca TOKİ Mağdurlarından İstanbul'da Çevre İl Müdürlüğü Önünde Eylem: "Murat Kurum'un Maliyet Artışlarının Bize Yansıtılmayacağı Vaadi Vardı.

    TOKİ'nin 100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi kapsamında mağdur olan vatandaşlar, konutlarının teslim edilmemesi ve fiyat artışları nedeniyle İstanbul'da eylem yaptı. Mağdurlar, dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un verdiği sözlerin yerine getirilmesini talep etti.

  • AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı
    07 Oca AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı

    31 Mart Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçiminde Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yaptı. Kurum'un hayatı ve görev süresi hakkında bilgiler verilmektedir.

  • AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum kimdir?
    07 Oca AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum kimdir?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşan yerel seçimler için 26 belediye başkan adayını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Murat Kurum oldu. Bu gelişmeyle birlikte eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'un hayat hikayesi de merak konusu oldu.

  • AK Parti'nin İstanbul adayı resmen Murat Kurum oldu
    07 Oca AK Parti'nin İstanbul adayı resmen Murat Kurum oldu

    AK Parti'nin İstanbul adayı, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurum'un adaylığını "İstanbul Muradına Kavuşacak" sözleriyle duyururken, Kurum adaylığı sonrası ilk açıklamayı saat 17.00'da parti il başkanlığında yapacak.

  • AK Parti'nin İBB adaylığını tebliğ ettiği Murat Kurum kimdir?
    07 Oca AK Parti'nin İBB adaylığını tebliğ ettiği Murat Kurum kimdir?

    AK Parti'nin yaklaşan yerel seçimler için 28 belediye başkan adayının açıklamasına saatler kala, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a tebliğ edildi. Bu gelişmeyle birlikte Kurum'un hayat hikayesi de merak konusu oldu.

  • İBB adayı Kurum'dan ilk sözler! Ekibine yaptığı konuşma sosyal medyaya düştü
    06 Oca İBB adayı Kurum'dan ilk sözler! Ekibine yaptığı konuşma sosyal medyaya düştü

    AK Parti'nin İBB Başkan adaylığını tebliğ ettiği eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un ekibine yaptığı konuşma sosyal medyaya düştü. Kurum, ''Ekibimizle, tüm arkadaşlarımızla birlikte 16 milyon İstanbullu için yola çıkacağız. İstanbul'un bu karmaşa ve düzensizliğini, insanlarımızın deprem riski kaygısını her birlikte ortadan kaldırmak için tüm ekibimizle sokak sokak, mahalle mahalle dolaşacağız.'' ifadelerini kullandı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanları 4,5 yılda 1,8 milyon metrekare artırdı
    05 Oca Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanları 4,5 yılda 1,8 milyon metrekare artırdı

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, park, bahçe ve ağaçlandırma alanlarını 4,5 yıllık süreçte 1 milyon 834 bin 463 metrekare arttırdı. Yeşil alanlar, 2019 yılında 9 milyon 371 bin 303 metrekare iken yapılan çalışmalarla 2023 yılında 11 milyon 205 bin 766 metrekareye çıkarıldı. Ayrıca, Recep Tayyip Erdoğan ismiyle açılan millet bahçesi, 1 milyon metrekaresi yeşil alan olmak üzere toplam 1 milyon 260 bin metrekarelik bir alana sahip.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanları 4,5 yılda 1,8 milyon metrekare artırdı
    05 Oca Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanları 4,5 yılda 1,8 milyon metrekare artırdı

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğindeki çalışmalarıyla park, bahçe ve ağaçlandırma alanlarını 4,5 yıllık süreçte 1 milyon 834 bin 463 metrekare genişletti. Yeşil alanlar 11 milyon metrekareyi aşarak şehrin yaşanabilirliğini artırdı. Kayseri'nin en büyük millet bahçesi olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi de hizmet vermeye başladı.

  • Şanlıurfa'da depremden etkilenen konutların teslimi bu ay içinde yapılacak
    04 Oca Şanlıurfa'da depremden etkilenen konutların teslimi bu ay içinde yapılacak

    Şanlıurfa'da Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 897 konutun teslimi bu ay içinde yapılacak. Vali Hasan Şıldak, deprem konutlarını inceleyerek, TOKİ tarafından il genelinde devam eden konut inşaatlarının hızla ilerlediğini belirtti. Şıldak, kırsalda da konut yapımının devam ettiğini ve 710 konutun ihalesinin gerçekleştirildiğini söyledi. Haliliye ilçesinde bulunan 22 konutun ise ay sonunda sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

  • Akşehir'de Yeni Toplu Konutlar İnşa Edilecek
    02 Oca Akşehir'de Yeni Toplu Konutlar İnşa Edilecek

    Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçede inşa edilecek yeni toplu konutlarının en yakın zamanda başlanacağını söyledi. Akşehir Belediye Başkanı, TOKİ yetkilileriyle yapılan görüşmelerde projenin detaylarını görüştü. İnşa edilecek konutlar, Akşehir'in tarihine uygun bir şekilde tasarlanacak ve şehrin sosyal ve ekonomik açıdan güçlenmesine katkı sağlayacak.

  • Diyarbakır'da TOKİ Şantiyesinde İşçi Hayatını Kaybetti
    02 Oca Diyarbakır'da TOKİ Şantiyesinde İşçi Hayatını Kaybetti

    Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, TOKİ'nin deprem konutlarının yapıldığı şantiye alanında geri geri gelen kamyonun altında kalan inşaat işçisi hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu yıkılan evler için Hatay'ın Hassa ilçesinde afet konutları inşa ediliyor
    28 Ara Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu yıkılan evler için Hatay'ın Hassa ilçesinde afet konutları inşa ediliyor

    Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Hatay'ın Hassa ilçesinde, 6 Şubat depremlerinden etkilenen hak sahipleri için TOKİ tarafından yapılan 3 bin 878 konutun inşası devam ediyor. Konutların martta teslim edilmesi planlanıyor.

  • Kayseri'de kentsel dönüşüm projeleriyle şehir güzelleşiyor
    27 Ara Kayseri'de kentsel dönüşüm projeleriyle şehir güzelleşiyor

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentsel dönüşüm projeleriyle şehri daha yaşanabilir, güvenli ve estetik bir hale getirmek için çalıştıklarını söyledi. Sahabiye, Oruçreis, Alsancak Mahallesi ve Suriçi Camikebir gibi bölgelerde gerçekleştirilen projelerle konforlu ve huzurlu yaşam alanları oluşturulacak.

  • Gaziantep Nizip'te TOKİ konutları inşa ediliyor
    20 Ara Gaziantep Nizip'te TOKİ konutları inşa ediliyor

    Gaziantep'in Nizip ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan kalıcı konutların inşası devam ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu, konutların yapıldığı Fıstık Kentte incelemelerde bulundu. Fıstık Kent, yeşil alanları, devlet kurumları ve sosyal tesisleri ile ilçenin 50 yıllık konut ihtiyacını karşılayacak şekilde planlandı.

  • Sivas Akıncılar'da TOKİ Konutları Hak Sahiplerini Buldu
    20 Ara Sivas Akıncılar'da TOKİ Konutları Hak Sahiplerini Buldu

    Sivas'ın Akıncılar ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilen ikinci etap 276 konutun hak sahipleri kura çekimi ile belirlendi. Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Şen, aileleri tebrik ederek yeni evlerinde mutlu bir yaşam diledi.

  • Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kura çekimi yapıldı
    14 Ara Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kura çekimi yapıldı

    Türkiye'nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' projelerinden biri olan Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleri için kura çekimi gerçekleştirildi. Gaziosmanpaşa Belediyesi ve TOKİ iş birliğiyle yapılan projede, vatandaşlar depreme dayanıklı ve güvenli konutlara kavuşacak.

  • Malatya'da deprem sonrası inşaat sektöründe 70 bin TL maaşla çalışacak usta bulunmuyor
    13 Ara Malatya'da deprem sonrası inşaat sektöründe 70 bin TL maaşla çalışacak usta bulunmuyor

    Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda büyük bir yıkım yaşanan Malatya'da, kentin yeniden inşası için çalışmalar hızla sürerken, firmalar aylık 70 bin TL maaşla çalıştırılacak usta bulmakta güçlük çekiyor.

  • Kağıthane'de yapılacak olan millet bahçesi çalışmaları hızla devam ediyor
    12 Ara Kağıthane'de yapılacak olan millet bahçesi çalışmaları hızla devam ediyor

    Kağıthane Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Hamidiye Mahallesi'nde yapılacak olan millet bahçesinin çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Millet bahçesi içerisinde yürüyüş yolları, ibadethane, spor etkinlik alanları, çocuk oyun alanları, büfeler, kütüphane, kır kahvesi ve yeşil alanlar yer alacak. Bahçenin kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ikinci etap başladı
    11 Ara Kayseri Büyükşehir Belediyesi Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ikinci etap başladı

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile iş birliği içerisinde gerçekleştirdiği ödüllü Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ikinci etap için de 618 konutun temeli atılırken, proje ülke genelinde örnek gösterilerek, rol model oluyor.

  • Şanlıurfa'da depremzedelere Atatürk Barajı manzaralı konutlar yapılıyor
    10 Ara Şanlıurfa'da depremzedelere Atatürk Barajı manzaralı konutlar yapılıyor

    Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde depremzedeler için yapılan Atatürk Barajı manzaralı konutların mart ayında teslim edilmesi hedefleniyor. Şantiye şefi Rehat Öz, konutların inşaatının hızla ilerlediğini ve depreme dayanıklı olarak tasarlandığını belirtti.

  • Kayseri Büyükşehir, Oruçreis'i dönüştürüyor: 618 konutun temeli atıldı
    09 Ara Kayseri Büyükşehir, Oruçreis'i dönüştürüyor: 618 konutun temeli atıldı

    Kayseri Büyükşehir, Oruçreis'i dönüştürüyor: 618 konutun temeli atıldı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç: "Sadece Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'ne 3 milyar TL civarında yatırım yapıldı" Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki: "Kentsel dönüşüm...

  • Gaziosmanpaşa'da İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı
    08 Ara Gaziosmanpaşa'da İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı

    Gaziosmanpaşa'da yapılan İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahiplerine tapuları teslim edildi. Proje kapsamında 813 konut, 31 dükkan, kapalı otopark, basketbol sahası, çocuk oyun alanları ve yeşil alanlar yer alıyor.

  • Malatya'da depremden etkilenen köylerde afet evleri yapılıyor
    08 Ara Malatya'da depremden etkilenen köylerde afet evleri yapılıyor

    Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı yıkımlardan etkilenen köylerde köy tipi afet evlerinin yapımı sürüyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirilen evlerden 1712'sinin yapımı devam ederken, diğer konutların tamamlanma aşamasına geldiği belirtildi. Evlerin iç mekan çalışmalarının devam ettiği ve ailelere teslimatların Aralık sonu itibarıyla başlayacağı ifade edildi.

  • Galatasaray ve TOKİ Deprem Bölgesine Konut Yapacak
    07 Ara Galatasaray ve TOKİ Deprem Bölgesine Konut Yapacak

    Galatasaray Kulübü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında deprem bölgesine 300 kalıcı konut yapımıma yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Protokolün imzalanması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında düzenlenen törene Bakan Mehmet Özhaseki, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut katıldı.

  • Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, TOKİ'nin vadeli konut ve iş yeri satışı kampanyasını değerlendirdi
    03 Ara Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, TOKİ'nin vadeli konut ve iş yeri satışı kampanyasını değerlendirdi

    Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacak vadeli konut ve iş yeri satışı kampanyasının önemli bir yatırım fırsatı olduğunu belirtti. Duman, kampanyanın ödeme kolaylığı sağladığını ve vatandaşların bu fırsatı değerlendireceğini umduğunu söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Diktatörlerin olduğu bir yerde ikinci tur seçimi olmaz'
    24 Kas Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Diktatörlerin olduğu bir yerde ikinci tur seçimi olmaz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'de seçimlerin özgür bir şekilde yapıldığını belirterek, "Kusura bakmayın, diktatörlerin olduğu bir yerde ikinci tur seçimi olmaz. Hiçbir diktatörün olduğu ülkede ikinci tur seçimi olmaz.

  • Elazığ Valisi Toraman, inşası süren deprem konutlarıyla ilgili incelemelerde bulundu Açıklaması
    07 Kas Elazığ Valisi Toraman, inşası süren deprem konutlarıyla ilgili incelemelerde bulundu Açıklaması

    Elazığ Valisi Ömer Toraman, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen kentte, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımına başlanan konutlarla ilgili incelemelerde bulundu.

  • AK Parti Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya, TOKİ konutlarını inceledi
    05 Kas AK Parti Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya, TOKİ konutlarını inceledi

    AK Parti Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya, Karşıyaka Mahallesi'nde yapılan TOKİ konutlarını inceleyerek, konutların yakında hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Kaya, konutların Hakkari'nin çarpık kentleşme sorununu çözeceğini ve depreme dayanıklı bir şehir oluşturacaklarını ifade etti.

  • Malatya'da Deprem Sonrası Konut Satışları Durdu
    03 Kas Malatya'da Deprem Sonrası Konut Satışları Durdu

    Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Malatya'da, konut satışları durma noktasına geldi. Depremler sonrası vatandaşların konteynerlere yönelmesi ve konut stokundaki yetersizlik nedeniyle kira fiyatları yükseldi. Konut satışlarında yüzde 3 ila 5 düşüş yaşanıyor ve 2 milyonluk dairelerde alıcı bulunamıyor. Ancak, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapımı devam eden kalıcı konutların tamamlanmasıyla sektörün canlanması bekleniyor.

  • Osmaniye Belediyesi, deprem konutları için kanalizasyon terfi hattı çalışmalarına başladı
    31 Eki Osmaniye Belediyesi, deprem konutları için kanalizasyon terfi hattı çalışmalarına başladı

    Osmaniye Belediyesi, deprem konutları için yapımına başlanılan kanalizasyon terfi hattı çalışmalarının 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağını bildirdi. Yaverpaşa Mahallesi güzergahında devam eden çalışmalar, deprem konutlarının afetzedelere teslimatından önce tamamlanacak.

  • İzmir depreminin üzerinden üç yıl geçti
    29 Eki İzmir depreminin üzerinden üç yıl geçti

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremden bu yana geçen sürede yaralar sarılırken yaşamını yitiren 117 kişinin acısı dinmedi.

  • Malatya'daki deprem konutları rekor hızla yükseliyor
    27 Eki Malatya'daki deprem konutları rekor hızla yükseliyor

    Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 9 Haziran'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından temeli atılan 316 kalıcı konut inşaatında 139 günde yüzde 60 fiziki tamamlanmaya ulaşıldı. Konutların 2024'ün ilk aylarında hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

  • Afşin normalleşmeye devam ediyor
    18 Eki Afşin normalleşmeye devam ediyor

    Kahramanmaraş Afşin Belediye başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin'de imara kapalı alanın bulunmadığını ve bir an önce vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için tüm çalışmaları hızla sürdürdüklerini söyledi.

  • Afşin'de Kalıcı Konut Dağıtımı 29 Ekim'de Başlıyor
    17 Eki Afşin'de Kalıcı Konut Dağıtımı 29 Ekim'de Başlıyor

    Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, depremlerin ardından ilçede barınma sorununun çözümüne yönelik çalışmaların devam ettiğini ve kalıcı konutların dağıtımına 29 Ekim'den itibaren başlanacağını bildirdi. İnşa faaliyetlerinin hız kesmeden sürdüğünü belirten Güven, depreme dayanıklı yapılar oluşturarak konut sıkıntısının önüne geçmeye çalıştıklarını ifade etti.

  • Kastamonu Küre'de 2. Etap TOKİ Konutları İçin Sözleşme İmzalandı
    17 Eki Kastamonu Küre'de 2. Etap TOKİ Konutları İçin Sözleşme İmzalandı

    Kastamonu'nun Küre ilçesinde yapılacak olan 2. etap TOKİ konutları için yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. Küre Belediye Başkanı Salih Turan, projenin ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti ve inşaatların kısa sürede tamamlanarak vatandaşların evlerine kavuşmasını diledi.

  • TOKİ 42 ilde 462 arsayı açık artırmayla satışa sunacak
    17 Eki TOKİ 42 ilde 462 arsayı açık artırmayla satışa sunacak

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 42 ildeki 462 arsayı açık artırmayla satışa sunacak.

  • Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ilçede yürütülen çalışmaları inceledi
    15 Eki Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ilçede yürütülen çalışmaları inceledi

    Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, ilçede yürütülen çalışmalarla ilgili inceleme yaptı.

  • Sumbas'ta depremden etkilenenlere konut teslimi aralıkta yapılacak
    13 Eki Sumbas'ta depremden etkilenenlere konut teslimi aralıkta yapılacak

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenenler için yapılan 190 kalıcı konutun, aralıkta hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan konut projesi kapsamında Karaömerli Mahallesi'nde yapılan konutların tamamlanması için çalışmalar sürüyor. Konutlar, tünel kalıp sistemiyle oluşturuluyor ve deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa ediliyor.

  • Osmaniye'de deprem konutları Aralık'ta teslim edilecek
    06 Eki Osmaniye'de deprem konutları Aralık'ta teslim edilecek

    Osmaniye'de 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapımı devam eden 3 bin 800 kalıcı konutun Aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor. Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, konutların depreme dayanıklı ve modern bir şekilde yapıldığını belirterek, depremzedelerin en kısa sürede yeni konutlarına kavuşmasını hedeflediklerini söyledi.

  • Kocaeli Körfez'de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor
    28 Eyl Kocaeli Körfez'de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor

    Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, riskli alan ilan edilen Barbaros Mahallesi'nin bir bölümü kentsel dönüşümle taşınacak. Çalışmalar kapsamında, 230 hak sahibi Derince Yenikent Mahallesi'ndeki rezerv alanda yapımı devam eden konutlara taşınacak. 24 blok şeklinde 534 konutun yer aldığı kentsel dönüşüm alanında çalışmaların 10 ay sonra tamamlanması planlanıyor.

  • Samandağ Kaymakamı Emre Dündar, 424 konutun inşa edileceği arazide inceleme yaptı
    28 Eyl Samandağ Kaymakamı Emre Dündar, 424 konutun inşa edileceği arazide inceleme yaptı

    Samandağ Kaymakamı Emre Dündar, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından planlanan 424 konutun inşa edileceği Mağaracık Mahallesi'ndeki araziyi inceledi. Dündar, konutların yöresel mimariye uygun olacağını ve çocuk oyun parkları, spor alanları gibi sosyal donatıların bulunduğu bir yaşam alanı oluşturulacağını belirtti. Kaymakam Dündar, temel atma çalışmalarının kısa sürede başlayacağını açıkladı.

  • Diyarbakır'da deprem konutlarındaki hummalı çalışma devam ediyor
    27 Eyl Diyarbakır'da deprem konutlarındaki hummalı çalışma devam ediyor

    Diyarbakır'da Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor. TOKİ tarafından yapılan 6 bin 40 konutun yanı sıra sosyal donatıların yapımı da 7/24 şeklinde sürüyor. Konutların boyamasına başlanırken, aynı zamanda sosyal alanlar, yürüyüş yolları, spor sahaları ve çocuk oyun parkları da inşa ediliyor.

Advertisement