Gaziosmanpaşa Belediyesinin Afet Filosu Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Gaziosmanpaşa Belediyesinin Afet Filosu Tanıtıldı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, olası afetlerde kullanılmak üzere hazırlanan 2 tır ile kamyonetten oluşan afet filosunu tanıttı.

16.10.2014 16:38  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından olası afetlerde kullanılmak üzere hazırlanan 2 tır ile kamyonetten oluşan "afet filosu" tanıtıldı.

Gaziosmanpaşa Meydanı'nda tanıtımı yapılan filo, fırın ve mutfak olarak kullanılan 2 tır ile yemek dağıtımı yapılan 2 kamyonetten oluşuyor. Araçlarla, afet durumunda 5 bin kişinin yemek ihtiyacı karşılanabilecek ve 10 bin ekmek üretilebilecek.

Mutfak olarak kullanılan tırda, 2 ton su alabilen depo, jeneratör, 7 sanayi tipi LNG tankı, soğuk muhafaza odası, yemek yapımı için gerekli malzemeler ile fırın yer alıyor. Kamyonetler ise yemek dağıtımına uygun şekilde donatıldı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin deprem bölgesinde bulunan bir ülke olduğunu hatırlattı.

Türkiye'de zaman zaman sel, heyelan gibi afetlerin de yaşandığını dile getiren Usta, "Çok afetler yaşayan bir ülkeyiz. Depreme hazırlık için kentsel dönüşüm gibi çok önemli bir proje sürüyor. Bu konuda başka çalışmalar da yapılıyor. Afetlere karşı hazırlık çalışmaları var. Biz de bünyemize kattığımız afet araçları ile olası bir olumsuz duruma karşı hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah bunları hiç kullanmak durumunda kalmayız. Ancak yine üstümüze düşeni yapmamız gerekiyor" dedi.

Usta, konuşmasının ardından tırlarda ekmek ve yemek pişirme çalışmalarını inceledi. Usta, daha sonra bunları katılımcılara ikram etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziosmanpaşa Belediyesinin Afet Filosu Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement