Gaziosmanpaşa'da Binlerce Vatandaşa Aşure İkram Edildi - Son Dakika
Yerel

Gaziosmanpaşa'da Binlerce Vatandaşa Aşure İkram Edildi

Gaziosmanpaşa\'da Binlerce Vatandaşa Aşure İkram Edildi

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Muharrem ayı nedeniyle ilçe meydanında vatandaşlara aşure dağıttı.

10.10.2016 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Muharrem ayı nedeniyle ilçe meydanında vatandaşlara aşure dağıttı. Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Aşure, paylaştıkça bereketlenen, yedikçe mutluluk veren ve yardımlaşmayı öne çıkaran çok önemli bir gelenek" dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, İslam dünyasında kutsal aylardan birisi olarak kabul edilen Muharrem Ayı dolayısıyla gerçekleştirdiği Aşure Günü etkinliğinde ilçedeki vatandaşlara aşure dağıttı. Gaziosmanpaşa Meydanında gerçekleştirilen aşure dağıtımında aynı zamanda semazenler ve Hasan Tahsin Usta'nında katılımıyla, paylaşmak teması üzerine tiyatral bir gösterim de yapıldı.

"Yaklaşık 10 kişiye aşure dağıtımı yapacağız"

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin kardeş şehri olan Tutin Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç ile aşure kazanının başına geçen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kuçeviç ile birlikte vatandaşlara aşure dağıttı. Aşure geleneğini Gaziosmanpaşa'da yaşattıklarını belirten Başkan Usta, "Aşure, paylaştıkça bereketlenen, yedikçe mutluluk veren ve yardımlaşmayı öne çıkaran çok önemli bir gelenek. Muharrem ayının 10'uncu günü, aşure günü olarak yıllardan beri gelenek haline gelmiş ve toplumumuz tarafından kutlanan, bizi de önemseten bir alışkanlık. Bizde bugün burada Gaziosmanpaşa halkımızla birlikte, misafirlerimizle, konuklarımızla bu önemli günü aşure dağıtımıyla kutlayalım istedik. Yaklaşık 10 bin kişiye burada aşure dağıtımı yapacağız. Tabi eskiden insanlar açlığa mahkum edilerek ki, Hz. Hüseyin bu şekilde şehit edildi. Kerbela şehitleri bu şekilde öldürüldü. Ve, o günden bu güne gelenek haline gelen aşure günü toplumumuz tarafından her geçen gün büyük bir sevgiyle, özenle kutlanıyor ve bizde aynı şekilde bunu her yıl kutlamaya devam ediyoruz. Bugün burada yurt dışından gelen misafirlerimiz de vardı. Sancak Bölgesi Tutin Belediye Başkanımız, bizim kardeş belediyemiz. Bu coşkuyu birlikte yaşayınca kendilerinin de özellikle 15 Temmuz sonrası bize bir kutlama vesilesiyle gelmişlerdi. Aşure gününü görünce bundan çok mutlu olduklarını, bunu yaygınlaştırmak için orada da uyguladıklarını söylediler" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziosmanpaşa'da Binlerce Vatandaşa Aşure İkram Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement