Gaziosmanpaşa'da "Kamulaştırma" Protestosu - Son Dakika
Güncel

Gaziosmanpaşa'da "Kamulaştırma" Protestosu

"Gaziosmanpaşa Mahalleler Birliği" adlı grubun üyeleri, ilçede riskli alan kapsamındaki bazı yerlerin kamulaştırılması kararını protesto etti.

04.05.2016 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Gaziosmanpaşa Mahalleler Birliği" adlı grubun üyeleri, ilçede riskli alan kapsamındaki bazı yerlerin kamulaştırılması kararını protesto etti.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan gruptakiler, slogan atarak belediye önüne geldi.

Burada çeşitli mahallelerden temsilcilerin açıklamasının ardından, avukat Alptekin Ocak gazetecilere açıklama yaptı.

Kamulaştırma kararından yaklaşık 5 bin 50 parselin etkileneceğini ve bu durumda 25-30 bin konutun tahliye edilebileceğini savunan Ocak, " İstanbul'un en büyük ilçesinin neredeyse ortadan kaldırılması ile sonuçlanacak bir kararla karşı karşıyayız. Türkiye'nin en büyük davası. Vatandaşlar tek tek vekalet vererek, bu karara karşı Danıştaya iptal davası açmaya hazırlanıyorlar." diye konuştu.

Grup dağıldığı sırada alana gelen Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın gruptan temsilcilerle heyet halinde görüşmek istediğini belirterek, şunları söyledi:

"Bizim kamulaştırmayla ilgili söylediğimiz şey, açık ve nettir. Kamulaştırma yetkisi, Bakanlar Kurulu tarafından belediyemize verilmiştir. Hiçbir şekilde, hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecektir. 'Bu insanların yerini alacaklar' diye maalesef birtakım spekülasyonlar yapılıyor. Hiçbir şekilde vatandaşımız mağdur edilmeyecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziosmanpaşa'da 'Kamulaştırma' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement