Gaziosmanpaşa'daki Bayrak İndirme Olayı - Son Dakika
Güncel

Gaziosmanpaşa'daki Bayrak İndirme Olayı

Gaziosmanpaşa\'daki Bayrak İndirme Olayı

İHD İstanbul Şubesi, Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki Türk bayrağının indirilmesi olayıyla ilgili tutuklandıktan sonra kaldığı cezaevinde intihar eden Ali Uçkun'un ölümüne ilişkin soruşturma açılmasını talep etti.

14.07.2014 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD), Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki Türk bayrağının indirilmesi olayıyla ilgili tutuklandıktan sonra kaldığı cezaevinde intihar eden Ali Uçkun'un ölümüne ilişkin soruşturma açılmasını talep etti.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan grup adına açıklama yapan İHD İstanbul Şube Başkanı avukat Abdulbaki Boğa, Ali Uçkun'un yüzde 80 şizofreni olduğunu ve iki bayrağı birden indirme girişiminin "mantıkla bağdaşmadığını" savundu.

"Bayrağın indirilmesi eylemini tasvip etmiyoruz. Lütfen farklı algılanmasın. Ama yaşam hakkını her koşulda, kim olursa olsun savunuyoruz" ifadelerini kullanan Boğa, Uçkun'un cezaevine konulmak yerine bir sağlık kuruluşunda tedavi ettirilmesi gerektiğini öne sürdü.

Dilekçeden

Açıklamanın ardından avukat Boğa ve yanındakiler, hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

Dilekçede, Uçkun'un yüzde 80 şizofreni olduğuna ilişkin sağlık raporu bulunduğu belirtilerek, "Bir şizofreni hastasının silahla yaralanması, tutuklanması, itiraza rağmen bir sağlık kuruluşu yerine tutuklama kararı veren hakim ve savcı açısından da suç teşkil etmektedir. Yargı mensupları da siyasetin içinde bulunduğu öfke diline teslim olmuşlardır. Cezaevinde ölümün şüpheli olduğunu ve Uçkun'un öldürülmüş olabileceği ihtimalinin bizim açımızdan daha güçlü olduğunu belirtmek isteriz. Bu ölüm, şüpheli bir ölüm olmakla birlikte aynı zamanda ceza infaz kurumu görevlilerinin ihmali neticesinde gerçekleşen bir yaşam hakkı ihlalidir"  ifadeleri yer aldı.

Dilekçede, şüpheliler hakkında, "kasten öldürme, görevi kötüye kullanma, işkence ve eziyet" suçlarından dava açılması ve cezalandırılmaları istendi.

-Olay

Gaziosmanpaşa'da 28 Haziran'da özel bir hastane ile İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki Türk bayraklarını indirmeye çalışan Ali Uçkun, direğe tırmandığı esnada polis tarafından vurularak etkisiz hale getirilmiş, hastanedeki tedavisi ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Uçkun, 29 Haziran'da tutuklanarak Metris Cezaevine konulmuştu.

Uçkun, 9 Temmuz'da, saat 03.00 civarında kaldığı koğuşta intihar etmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziosmanpaşa'daki Bayrak İndirme Olayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement