Gaziosmanpaşa'ya 3 Yeni Metro Hattı Geliyor - Son Dakika
Yerel

Gaziosmanpaşa'ya 3 Yeni Metro Hattı Geliyor

Gaziosmanpaşa\'ya 3 Yeni Metro Hattı Geliyor

Gaziosmanpaşa, ulaşımda devrim oluşturacak projelerle buluşmaya devam ediyor.

09.05.2016 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziosmanpaşa, ulaşımda devrim oluşturacak projelerle buluşmaya devam ediyor. Vezneciler-Gaziosmanpaşa Raylı Sistem Hattı'yla Gaziosmanpaşa ulaşımda önemli bir kavşak noktası haline gelecek.

Gaziosmanpaşa yeni metro hatlarıyla bölgesinde merkezi rolünü artırıyor. 2017 yılında hizmete girecek olan Mecidiyeköy-Gaziosmanpaşa- Mahmutbey metro hattı projesinin yanı sıra 2019 sonrası iki yeni metro hattı daha Gaziosmanpaşa'dan geçecek. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın ilçenin ulaşımı konusunda modern sistemlerin kullanılması amacıyla yaptığı girişimler sonucu Kazlıçeşme-Gaziosmanpaşa-Kağıthane-4. Levent- Kadıköy metro hattı ile Vezneciler-Gaziosmanpaşa- Sultangazi metro hattı projeleri hayata geçecek. Bu projeler arasında ilçede 4 durağı bulunan Vezneciler-Gaziosmanpaşa-Sultangazi metro hattının ilçenin ulaşımında büyük bir rahatlama getirmesi bekleniyor.

İstanbul'un Fatih, Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçeleri arasında hizmet verecek Vezneciler- Gaziosmanpaşa-Sultangazi Raylı Sistem Hattı projesi için ÇED süreci ise başladı. Metro hattı projesinin tanıtım dosyası, İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından uygun bulundu. Projeyi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı Altyapı Projeler Müdürlüğü hayata geçirecek.

Vezneciler- Gaziosmanpaşa metro hattının proje bedeli, 2 milyar 200 milyon TL olarak hesaplandı. Bu raylı sistem hattı güzergahı İstanbul'un dört önemli bölgesi olan Fatih, Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçeleri birbirine bağlanmış olacak. Güzergah Fatih ilçesinde Vezneciler bölgesinden başlıyor Edirnekapı'dan geçerek Eyüp'e ve Rami'ye uğrayarak Gaziosmanpaşa Meydan'a ulaşıyor. Bu hat daha sonra Küçükköy ve Yeni Mahalle durakları üzerinden Mescid-i Selam bölgesinde sonlanıyor.

METRO HATLARINA ENTEGRE EDİLECEK

Projeyle özellikle Şişhane - Yenikapı metro hattına Vezneciler istasyonunda bağlanarak bu sayede Marmaray'a entegrasyon da sağlanıyor. Proje ayrıca Yenimahalle bölgesinde yapımı devam etmekte olan Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattına Yenimahalle istasyonunda, planlanan Kazlıçeşme- Söğütlüçeşme metro hattına Gaziosmanpaşa istasyonunda ve yine planlanan İncirli - Söğütlüçeşme metro hattına Ayvansaray istasyonunda entegre olacak. Vezneciler -Gaziosmanpaşa metro hattının bu şekilde raylı sistem ağı bütününde çok önemli bir yere sahip olacak.

Yaklaşık 17,32 km uzunluğunda ikiz tünel yöntemiyle gerçekleştirilecek projede toplam 15 istasyon ve bir depo alanı bulunuyor.

METRO HATTI İSTASYONLARI ŞÖYLE:

Gaziosmanpaşa

Küçükköy 1

Küçükköy 2

Yenimahalle

Vezneciler -Gaziosmanpaşa- Sultangazi arasındaki 17,32 kilometre mesafeyi 25,5 dakikaya indirecek metro hattının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nın hesaplarına göre 2019 sonrasında hayata geçirilmesi planlanıyor.

RAKAMLARLA VEZNECİLER-GAZİOSMANPAŞA- SULTANGAZİ METROSU

Ana hat uzunluğu: 17,32 kilometre

İstasyon sayısı: 15

Dopa sayısı: 1

Yolcu peron yüksekliği: 1050 milimetre

Peron boyu: 140 metre

İstasyon ara mesafesi: 740-1.70 metre

Pik saatlik kapasite (2025 yılı): 31 bin yolcu/saat-yön

Dizide araç sayısı: 6 adet

Enerji temini: bin 500 V DC

Besleme Tipi: Rijit katener

Araçların maksimum tasarım hızı: 90 kilometre/saat

Araçların ticari hızı: 80 kilometre/saat - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziosmanpaşa'ya 3 Yeni Metro Hattı Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement